Bakker Leo

Ik maak veel gebruik van Facebook en Instagram in mijn zoektocht naar nieuwe recepten, restaurants en al het andere dat te maken heeft met glutenvrij eten. Tijdens deze zoektocht ben ik ook Bakkerij Leo tegen gekomen en uiteraard moest ik de baksels van deze bakkerij uitproberen.

 

Eenmaal op de website aangekomen komt het lastige; welke producten ga ik kiezen, wat ga ik het lekkerste vinden? Diverse soorten brood, broodjes, muffins, eierkoeken en ga maar door. Glutenvrij is altijd aan de dure kant. Hierdoor ben ik altijd heel voorzichtig met wat ik bestel. Wanneer ik het niet lekker vind, is weggooien geen optie, maar het maakt het er niet leuker op. Bakkerij Leo komt met de ideale oplossing hiervoor; een proefpakket!

 

Het proefpakket

Het proefpakket bevat wit-, bruin- en meergranen brood, afbakbroodje, krentenbollen en tijgerbroodjes. Dit alles voor slechts €15,-. Mensen die net kennis maken met de wereld van glutenvrij zullen denken, die paar voor €15,- en dan paar jij over slechts. Já dat doe ik echt, zeker toen ik het pakket geleverd kreeg. Je verwacht kleine broodjes, broden etc., maar dit is het juist niet! Mooie grote broden en het ziet er ook zo vers en ‘normaal’ uit.

 

Het zicht doet natuurlijk een hoop, dus ik was meteen gelukkig maar de grote test is natuurlijk hoe smaakt het. De beste manier om te proeven is zonder er iets op te doen meteen in je mond. Uiteraard ben ik niet te beroerd om deze test uit te voeren en mijn ervaringen met het zicht werden overtroffen als het aan komt op smaak.

 

Uiteraard is een pakket als deze veel te veel voor mij om in mijn eentje op te eten voordat het over de datum gaat. Het voordeel van de producten van Bakkerij Leo is dat ze de vriezer in kunnen en nog net zo lekker zijn als je ze eruit haalt!

 

Naast het proefpakket heb ik ook de eierkoeken besteld, dit op aanraden van veel Facebook berichten. Ook deze zagen er heerlijk uit! Naast dat ik ze zelf als positief ervaarde, hebben mijn collega’s ook een hapje geproefd. Vanuit die kanten ook alleen maar positieve reactie. Uiteraard niet hetzelfde als de glutenvolle eierkoeken, maar wel lekker.

 

Verhaal achter bakker Leo

De bakkerij is begonnen met glutenvol brood en is langzaam in het glutenvrij gerold. Ze hebben zelf diverse soorten glutenvrij brood geproefd, maar kwam tot de conclusie; dit moet lekkerder kunnen. Een conclusie waar ik en waarschijnlijk een hoop andere personen met coeliakie heel erg blij mee zijn. Een jaar lang probeerde ze allerlei recepten uit tot ze bij het huidige recept uitkwamen.

De bakkerij heeft 3 winkels in Almelo en Rijssen en daarnaast natuurlijk de online webshop.

 

Als je het mij vraagt is bakkerij Leo een echte aanrader en moet iedereen met coeliakie er minimaal één keer bestellen. Zelf denk ik dat je het niet bij een keer kan laten, maar wie weet zijn er nog mensen die mij hierin verbazen. Ik ga dan ook zeker vaker bestellen bij bakkerij Leo om te Genieten zonder Gluten.