Happy Bakers

Er komen steeds meer glutenvrije bakkers in Nederland en dat is een absolute zegen. Via Instagram leerde ik Happy Bakers kennen. Ik las veel positieve verhalen over deze bakker, maar toch heb je altijd twijfel. Gaat het echt lekker zijn? Toch maar de gok genomen en een bestelling geplaatst.

 

Bestelling

Ik had meteen een flinke bestelling geplaatst, want ja je wil meteen alles proeven. Ik bestelde het volgende :

- Eierkoeken

- Bruin brood

- Wit brood

- Witte bollen

- Multizaden licht bollen

- Cookie chocolade

- Bagel wit

 

Vooral naar het laatste product was ik erg benieuwd. Er kwamen veel Instagram posts voorbij met de bagel in de hoofdrol. Toen de bestelling binnen kwam, heb ik dus meteen een bagel de oven in gegooid. Het broodje hoefde slechts een paar minuten in een voorverwarmde oven. Bij het open snijden werd ik positief verrast door wat ik zag en voelde. Ik denk dat iedereen met coeliakie mijn meteen gaat begrijpen en andere mensen gaan denken dat er flink wat steekjes los zitten bij mij. Bij het open snijden van de bagel zag en voelde ik een luchtje broodje en was er meteen twijfel of het wel echt glutenvrij was. Normaal vallen glutenvrije broodjes uit elkaar en is er totaal geen sprake van zacht.

 

Mijn eerste ervaring met de producten was dus geweldig. Ik was meteen al aan het bedenken wat het volgende ging zijn en hoe lekker dit wel niet zou zijn. ’s Avonds was het dus tijd om de chocolade koeken te proberen. De koeken zijn verpakt per 2, dus ik pakte er netjes 1 en zorgde dat de andere weer in een luchtdichte zak kwam. Waarom ik de moeite nam om die tweede koek in een zakje toen doen? Ik heb werkelijk geen idee, want vanaf het moment dat ik de eerste hap nam wist ik dat die tweede koek ook niet meer veilig was. Wauw wat een smaak, krokant van buiten en heerlijk smeuïg van binnen.

 

Het brood moet, net als de broodjes, nog even afgebakken worden voordat je het kan eten. Al het brood is allemaal even lekker. Het is niet goed uit te leggen waardoor ik het zo lekker vond, maar vooral de structuur heeft mij positief verrast. Uiteraard was de smaak ook top, want met structuur alleen kom je er niet. De leukste verrassing is toch wel de prijs. Ja het is duurder dan gewoon brood, maar goedkoper dan de gemiddelde glutenvrije bakkers en zeker voor de producten die je ervoor krijgt.

 

Wat belangrijk is om te weten is dat happy bakers glutenvrij is, maar niet tarwe vrij. Er wordt gebruik gemaakt van glutenvrije tarwe. Voor iemand met een tarwe allergie is het brood dus helaas niet geschikt.

 

Zelf heb ik het eten online besteld, maar er zijn ook diverse verkooppunten door het hele land. Zelf hoef ik niet perse iets in mijn handen te hebben voor ik het koop, maar ik geloof dat het voor sommige mensen fijn is. Dit kan bij Happy Bakers dus gewoon. De verkooppunten zijn te vinden op hun website.

 

Momenteel staat Happy Bakers met stipt op mijn nummer 1 als het aankomt op glutenvrije bakkers. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen, maar zodra je een broodje opsnijdt krijg je opeens zware twijfel of het echt glutenvrij is. Dat kom je vrijwel niet tegen bij glutenvrije broodproducten, ik denk dat dat de grootste reden is dat ik zo’n fan ben. Ik raad het iedereen aan om eens te bestellen om zo zelf te kunnen Genieten zonder Gluten.

Bagels
Chocolade koekjes
Bagel
Bestelling
Eierkoeken