Plantaartig Breda

Een paar weken geleden was ik jarig en vanwege het Covid-19 virus kon ik dit niet zo uitgebreid vieren zoals je zou willen als je 25 jaar wordt. Normaal maak ik zelf het gebak voor mijn verjaardag, maar dit jaar vond ik het tijd om er een te laten maken als extra cadeautje aan mezelf. Via via kwam ik terecht bij Sanne van Plantaartig Breda.

 

Zoals de naam al verraad zijn alle taarten van Plantaartig Breda 100% plantaardig en daardoor dus vegan. Veganistische producten komen steeds vaker voor, maar persoonlijk merk ik dat het vaak lastig te combineren is met een gluten intolerantie. Toen ik hoorde over Plantaartig Breda, ben ik Sanne eens gaan volgen op Instagram en zag ik dat ze ook diverse glutenvrije opties had.

 

Toen mijn verjaardag dichterbij kwam, besloot ik Sanne eens te contacteren over de mogelijkheden. Doordat Sanne nog niet heel lang bezig is met haar taarten verkoop is de bestellijst nog niet heel lang, maar dat wil niet zeggen dat er niets mogelijk is. Eenmaal in gesprek kwam Sanne snel met het idee om gewoon een nieuwe taart te ontwikkelen die ze ook glutenvrij kon maken; aardbeienroomtaart.

 

Ondanks dat Sanne nog maar kort bezig is en er nog een fulltime baan naast heeft, gaat ze enorm professioneel te werk. De aardbeienroomtaart werd dus niet zomaar verzonnen en pas voor mijn verjaardag gemaakt. Nee, ruim van te voren werd de taart getest en dit werd ook in haar Instagram stories gedeeld, dus ik heb al voor het ontvangen van de taart kunnen genieten van wat er nog moest komen.

 

De taarten kunnen worden bezorgd binnen Breda, maar je kan ze ook zelf ophalen. Ik koos ervoor om het op te halen, waardoor ik nog langer moest wachten met het openmaken van de taart. Naast de doos met de taart erin en een doosje met daarin heerlijke verse aardbeien. Dit om ervoor te zorgen dat de aardbeien echt pas op het laatste moment worden gesneden en op de taart worden toegevoegd.

 

Eindelijk was het tijd om de taart te gaan bekijken en vooral te gaan proeven. Dat het een veganistische taart was, had ik met mijn gasten nog niet verteld. Ik ben zelf namelijk van mening dat dit ervoor kan zorgen dat er vooral gedacht kan worden dat de taart niet lekker is en anders smaakt. Het was dus voor iedereen dus gewoon een taart en iedereen vond hem lekker. Uiteraard proefde iedereen wel dat er iets anders was aan de taart, maar dat mag ook want het is natuurlijk iets anders.

 

Ik raad het iedereen aan om eens een taart te bestellen bij Sanne! Op deze manier kun je tijdens de eerste volgende viering een feestje bouwen met een veganistische taart en Genieten zonder Gluten.