Traindevie

Bakkerij Traindevie heeft naast vele glutenvrije producten ook lactosevrije en melkvrije producten. Ze hebben over heel Nederland afhaalpunten waar het eten heen gestuurd en je het kunt afhalen. Ik heb mijn bestelling samen gedaan met vrienden die een zoontje hebben die melkvrij moet eten. In deze blog vind je dus naast mijn mening over de glutenvrije producten ook hun mening over de melkvrije producten.

 

Glutenvrije producten

Zelf wist ik niet goed wat ik moest nemen, dus ben ik voor het probeer pakket gegaan. Hier zaten diverse producten in; brood, stokbroden, chocolade broodjes en muffins. Daarnaast nam ik ook de mini bladerdeeg kuipjes. Ik had deze op Facebook al een keer voorbij zien komen en was erg benieuwd naar de smaak hiervan.

 

Wat mij gelijk opviel was dat ik de producten aan de dure kant vond. Dit kwam deels ook door het feit dat sommige producten zowel lactose-, melk- en glutenvrij zijn. Deze combinatie maakt het natuurlijk erg duur. Door deze hoge prijs waren mijn verwachtingen dan ook erg hoog nog voordat ik de producten ontvangen had.

 

Toen ik eenmaal de producten had ontvangen, probeerde ik direct en van de chocolade broodjes. Deze eten makkelijk weg en hebben verder geen beleg nodig. De broodjes waren lekker, maar wel iets aan de droge kant. Bij de thee probeerde ik een van de muffins. Ze zijn wat aan de kleine kant, maar dat maakt ze niet minder lekker. Het brood en het stokbrood vond ik niet heel erg lekker. Beide was het aan de droge kant. Misschien had het te maken met de hoge verwachtingen die ik zelf heb gecreëerd door de prijs, maar de producten voldeden niet aan mijn verwachtingen. Ik zou dus door de hoge prijs ook niet nog een tweede keer bestellen bij deze bakkerij.

 

Melkvrije producten

De vrienden met wie ik samen heb besteld zijn vooral voor het melkvrije gebak gegaan. Hun zoon was jarig en ze wilde dat hij eens een keer van alle borden een hapje kon nemen zoals elke 2/3 jarig dit doet op een verjaardag. Daarnaast hadden ze ook de eierkoeken besteld, iets wat hun zoon zijn hele leven nog niet gegeten had.

De gebakjes zagen er heerlijk uit en ook de eierkoeken zagen er lekker uit en er werd er natuurlijk meteen een geproefd door de jarige job. Zoals op de bijgevoegde foto te zien is, genoot hij vol op van de eierkoek. De gebakjes waren een grote hit op de verjaardag. Iedereen genoot van de gebakjes, ondanks dat naast de jarige job niemand melkvrij of glutenvrij moet leven.

Het vinden van melkvrije producten is zeer moeilijk, daarom is Traindevie voor dit gezin een groot geluk. Wel geven ze ook aan dat de producten aan de dure kant zijn. Wekelijks bestellen zit er dus absoluut niet in, maar dat maakt het juist extra speciaal als de producten een keer in huis zijn.

 

Persoonlijk denk ik dat er voor alleen glutenvrije producten lekkerdere bakkerijen zijn, maar dat deze bakkerij een goede optie is voor mensen die naast een glutenintolerantie ook een melk of lactose allergie hebben is Traindevie een heerlijke bakkerij om te Genieten zonder Gluten.

Eierkoeken
Muffin