Van Gils glutenvrij

Een jaartje of 4/5 geleden maakte ik kennis met de glutenvrije producten van bakkerij van Gils. Zij stonden met een promotie kraam bij de vaste winkel in Oosterhout waar ik altijd mijn glutenvrije producten kocht. Vanaf dat moment werd deze winkel een vast verkooppunt van bakkerij van Gils. Vooral de worstenbroodjes vond ik erg lekker.

 

Ondertussen is het assortiment nog meer gegroeid; eierkoeken, ham/kaas broodjes, gevulde koeken, brood, de worstenbroodjes , slagroomtaart en heerlijk brood. 

 

Vrijwel alle producten heb ik al een keer geproefd en vind ik heerlijk, maar ik moet toegeven dat ik het aan de prijzige kant vind. Uiteraard begrijp ik dat glutenvrij erg duur is, maar wekelijks bestellen bij van Gils zit er voor mij helaas niet in. 

 

De worstenbroodjes raad ik iedereen aan om eens te proberen! Deze zijn echt mijn favoriet als het aankomt op de producten bij van Gils. Het brood is ook lekker, maar ik vind het zelf aan de kleine kant. Een groot voordeel van alle producten is dat ze na een bezoekje aan de vriezer nog steeds even lekker smaken! Ik probeer dus ook met regelmaat worstenbroodjes te kopen om mijn vriezer tot de nok toe te vullen zodat ik in het weekend lekker kan ontbijten met iets extra's. 

Binnenkort een verjaardag? Bestel de heerlijke slagroomtaart! Deze kan ook super goed in de vriezer, waardoor je op elk moment van de week er een feestje van kunt maken.

 

Verhaal achter van Gils

Van Gils is altijd een glutenvolle bakkerij geweest en is dat momenteel nog steeds, naar de glutenvrije bakkerij. Bij de vrouw van de bakker is coeliakie geconstateerd, waardoor ze in aanraking kwamen met glutenvrije producten. Ik denk dat ik voor veel mensen met coeliakie spreek als ik zeg dat een jaar of 5 tot 10 geleden de glutenvrije producten smaakloos en droog waren. Dit is iets waar ook de bakkersvrouw mee te maken kreeg. Je snapt het al, als jij als man zijnde een bakkerij hebt met heerlijke producten, kun je het niet laten gebeuren dat je vrouw smakeloze en droge producten moet eten. 

Hierdoor zijn ze begonnen met de glutenvrije bakkerij. De producten worden pas echt verkocht op het moment dat de bakker (die gewoon gluten kan eten) tevreden is met de smaak. Hierbij wordt ook echt gekeken naar de smaak van de glutenvolle variant. 

 

Naast dat de bakkerij in Chaam, Noord-Brabant, de glutenvrije producten verkoopt, zijn er ook door heel Nederland van Gils verkooppunten. Hier vind je de producten in de vriezer. Daarnaast is het online ook te bestellen. Er wordt op maandag tot en met donderdag vers gebakken en een bestelling duurt gemiddeld 2 werkdagen. Hierbij moet je dus wel opletten als je op donderdag besteld. De eerst volgende bakdag is dan pas maandag, de bestelling duurt dan iets langer.

 

Ben jij benieuwd naar de producten van Bakkerij van Gils Glutenvrij? Kijk dan snel op de website of Instagram account en bestel de heerlijke producten zodat je kunt Genieten zonder Gluten.