Baby shower/borrel hapjes

Wij nuchtere Hollanders deden altijd enkel aan kraambezoek en aten dan beschuit met muisjes. Ondertussen doen wij ook aan baby showers & borrels, maar de beschuit met muisjes zijn hier nog altijd te vinden. Jammer genoeg zijn deze niet glutenvrij, maar dat wil niet zeggen dat er geen andere opties zijn.

 

Niet iedereen is zich ervan bewust, maar helaas zijn de muisjes van De Ruijter niet glutenvrij. Er zijn momenteel nog geen glutenvrije vervangers op de markt van dit product. Let dus goed op als iemand je aanbiedt om muisjes op glutenvrije beschuiten te doen. Enorm lief gebaar, maar je mag het nog steeds niet.

 

Laten we vooral niet te lang steil staan bij wat niet mag en snel kijken naar welke alternatieven er onder andere zijn.

 

- Cake/taart: dit kun je altijd ‘aankleden’ met fondant, glazuur of kleurstof in de gewenste kleur. Hierdoor kun je een glutenvrije bakmix gebruiken en door de aankleding ervoor zorgen dat het helemaal party proof is.

 

- Chocolade dip: maak een stokje met lekkere dingen zoals vers fruit en spekjes en doop deze in witte chocolade met kleurstof in de gewenste kleur. Daarnaast kun je ook koekjes voor de helft in het chocolade mengsel dippen en alles wat je verder lekker lijkt met chocolade.

 

- Slush puppy: heerlijk wanneer de baby hartje zomer geboren wordt. Op dat moment zit je niet altijd te wachten op eten en ben je juist op zoek naar verkoeling. Slush puppy’s zijn hier ideaal voor en je kunt ze maken in de smaak die je zelf graag drinkt.

 

- Popcorn met eetbaar poeder: eetbaar poeder heeft geen smaak en is daarom ideaal om bijvoorbeeld over je popcorn te strooien. Op deze manier voeg je kleur toe aan de popcorn.

 

Het kopen van deze aankleding is niet altijd even makkelijk. Mijn tip is om hiervoor het merk Tasty Me te gebruiken. Dit is vrijwel geheel glutenvrij en ze hebben ook heerlijke glutenvrije bakmixen. Dit Duitse merk is te koop bij Xenos en ook online via de eigen website.

 

Bovenstaande opties zijn natuurlijk allemaal zoet, maar je kunt ook hartige hapjes maken. Hierbij is het toevoegen van kleur wel iets lastiger.

 

Rood/roze voedsel is wel te vinden, denk hierbij aan zalm of ham op een wraps. Blauw is een stukje moeilijker. Het is dan makkelijker om bij hartig te werken met gekleurde attributen. Denk hierbij aan serveren op een gekleurde servet of een cocktailprikker in de gewenste kleur.

 

Uiteindelijk maakt het niet heel veel uit of je eten hebt in de juiste kleur of niet. Iedereen komt voor het kleine wondertje en vind de rest wel best.  Heb je dus niets glutenvrij in huis, neemt ook niemand je dit kwalijk. Wil je toch voor die ene persoon moet coeliakie uitpakker? Maak dan een van bovenstaande tips om te Genieten zonder Gluten.