Bespaartips

Dat glutenvrije duur zijn is geen geheim. Het allemaal weglaten uit je voeding is een goedkope optie, maar geen verstandige optie. Opzoek dus naar bespaartips voor glutenvrije producten.

 

Aanbiedingen

Zodra de folders bij mij op de mat vallen, ga ik meteen opzoek naar de winkels met glutenvrije producten in de aanbieding. Eerst keek ik alleen in de folders van supermarkten, maar wist je dat winkels als Holland & Barrett ook glutenvrije producten verkoopt en hier vaak korting op heeft? Ook de Kruidvat heeft met regelmaat producten in de aanbieding als rijstwafels etc.

Daarnaast krijg je altijd alleen de folders van de winkels in je buurt, maar wie weet zijn er leuke acties. Zo krijg ik zelf nooit een folder van de Lidl, maar check ik deze altijd online omdat ik weet dat ze met regelmaat glutenvrije producten verkopen. Ik ben dan ook altijd bereid om een stukje verder te rijden voor leuke aanbiedingen.

 

Winkelkeuze

Let bij het kopen goed op in welke winkel je producten koopt. Zo is het mij opgevallen dat glutenvrije producten van de bekende merken bij de Albert Heijn altijd net een paar centen duurder zijn. Uiteraard lijk 12 cent op één product niet veel, maar koop je meerdere producten dan kan het bedrag aardig oplopen. Uiteraard hoef je niet elk product aan de andere kant van de stad te kopen, maar vaak zitten er diverse supermarkten dichtbij elkaar. Hierdoor kan je dus zonder al te veel moeite naar verschillende winkels gaan om de producten te kopen.

 

Weet waar je moet kijken

In de meeste winkels liggen alle dieet producten in één schap. Je bent geneigd alleen in dit schap te kijken, maar dit moet je niet altijd doen. Zo liggen er vaak rijstwafels van Consenza terwijl je de ‘normale’ rijstwafels ook mag en deze de helft van de prijs zijn.

Daarnaast kan een merk soms een groot verschil maken. De kaassmaak van Snack a Jacks is niet glutenvrij, maar van het Jumbo huismerk wel. Het is dus zeker de moeite waard om soms een rustig door de winkel te lopen en verpakkingen te lezen. Op deze manier kun je zomaar je nieuwe lievelingsproduct vinden.

 

Scoupy app

Met puur toeval kwam ik de app Scoupy tegen. Hierstaan nieuwe producten in die je eenmalig met korting kunt kopen. Het werkt via het cash back idee. Je koopt het product, upload je bon en binnen 3 dagen heb je het geld op je rekening. Ik gebruik de app veel om producten uit te proberen, vooral de glutenvrije producten van Zonnatura. Ik vind de producten aan de prijzige kant en je weet nooit of je het lekker vindt. Met deze app kun je het product uit proberen zonder er veel geld aan kwijt te zijn. Wanneer het product lekker blijkt te zijn, kun je het vaker kopen, wanneer het niet helemaal jouw ding is, heb je nooit de gedachten had ik het maar geprobeerd.

 

Laat wat weg

We zijn vaak geneigd om voor alles vervanging te zoeken. Dit is helemaal niet nodig, je kunt producten weg laten. Zo kun je bij het ontbijt kiezen voor yoghurt met vers fruit en bij het avond eten niet altijd voor pasta gaan, maar ook aardappelen en rijst eten. Op deze manier hoef je minder glutenvrije producten te kopen wat positief is voor je portemonnee.

 

Ja, glutenvrij eten is duur, maar hopelijk maken bovenstaande tips het iets makkelijker om te Genieten zonder Gluten.