Chips & nootjes ervaringen

Chips en nootjes. Het klinkt zo makkelijk en je zet het zo snel op tafel tijdens de borrel of een feestje. Toch is dit voor iemand met coeliakie alles behalve makkelijk.

 

Als klein kin wist ik heel goed hoe het zat met chips. Naturel mag ik en al het andere moet ik aan papa en mama vragen. Zij keken dan voor mij op de verpakking. Paprika chips was altijd een no-go, behalve dan we paprika wokkels, wat soms voor verwarring zorgde in mijn 6 jarige hoofd. Het ging dus ook wel een fout, maar daar leerde ik dan ook meteen weer van.

 

Chips verandert nonstop van receptuur en is dus altijd iets waarbij ik voor het aanschaffen even de ingrediënten controleer. Gelukkig zijn er momenteel veel verschillende smaken glutenvrije chips en nootjes te koop. Je moet alleen net weten waar en je moet ook deze verpakkingen blijven checken! De volgende verschillende smaken chips en nootjes eet ik graag en haal je bij de volgende winkels:

 

Snack day:

Dit merk is te koop bij Lidl en heeft heel veel diverse smaken. Zelf ben ik groot fan van de barbecue smaak, maar daarnaast zijn ook de cheese & onion en paprika erg lekker. Behalve de benoemde smaken zijn er smaken als broodje hamburger en döner. Zelf heb ik deze nog niet geproefd, maar ze zijn glutenvrij, dus wie weet ga ik ze binnenkort eens proberen.

 

Alesto nootjes:

Deze borrelnootjes kun je bij de Lidl krijgen. Het merk heeft een hele hoop verschillende smaken nootjes en hier moet ook goed mee worden opgelet. Er zijn 2 smaken glutenvrij; de Provençale nootjes en de bacon cheese nootjes.

 

Kraax chips:

Lekkere chips in diverse smaken verkrijgbaar bij de Aldi. Dit merk heeft diverse smaken zoals barbecue en cheesi onion die glutenvrij zijn. Let hier goed bij op, niet alle smaken van dit merk zijn glutenvrij. Check dus altijd de achterkant voordat je het leest.

 

Chips die overal te verkrijgen zijn:

Naast bovenstaande merken die bij één winkel specifiek verkrijgbaar zijn, zijn er ook een hoop merken glutenvrije chips en nootjes die in diverse winkels verkrijgbaar zijn.

 

- Croky: naturel, paprika en bolognese

- Doritos: alle smaken

- Cheetos: nibbit, chipito en ringlings ui

- Bugles

- Mama mia’s

- Wokkels: naturel en paprika

 

Als het gaat om nootjes; onthoudt dat de noot van nature altijd glutenvrij is. Een simpele pinda, cashew of pistache noot is dus altijd goed. Het is wat er omheen gedaan wordt, dat ervoor zorgt dat het niet meer glutenvrij is.

 

Tijdens verjaardagen gaan diverse chips vaak bij elkaar op één schaal/bakje. Dit is dus voor iemand met coeliakie een no-go. Wil je tijdens een verjaardag iemand met coeliakie verrassen met een lekkere smaak glutenvrije chips/nootjes? Dit wordt altijd enorm gewaardeerd, maar bewaar de verpakking. Het is voor iemand met coeliakie altijd fijn om te zien dat het glutenvrij is, zodat ze zonder zorgen kunnen Genieten zonder Gluten.