Food presents

Cadeaus, altijd leuk om te krijgen, maar ook enorm leuk om te geven. Vooral wanneer je het cadeau een persoonlijk tintje kunt geven. Een persoonlijk tintje voor mij is natuurlijk; eten! Daarom deze blog met daarin tip voor food presents.

 

Waarom?

Op een gegeven moment in je leven kom je op het punt dat je alles koopt wat je nodig hebt. Waardoor je met je verjaardag dus geen lijstje hebt met dingen die je wilt. Vaak vraag je dan maar geld. Uiteraard is dat altijd handig, maar zelf geef ik graag iets waarmee je een nieuw leuk moment creëert. Dit is dan ook de reden dat ik begonnen ben met het geven van food presents.

 

Enkele voorbeelden

Hierbij enkele voorbeelden van cadeaus die ik zelf heb gegeven of gekregen.

 

Thee pakket

Is de jarige een echte thee liefhebber? Geef dan een theepakket; een leuke thee pot en een paar lekkere thee smaken. Zelf ben ik fan van ‘het thee za(a)kje’. Zij verkopen verse thee met leuke woordgrappen erop. Zo hebben ze afterpartea, met een kruidenmix ideaal wanneer je een kater hebt, hoppathee voor wat extra energie en cabarethee, een kruidenmix om blij van te worden.

 

Uiteraard kun je overal je thee halen. Zelf vind ik het theeza(a)kje gewoon heel leuk.

 

Persoonlijke borrelplank

Zelf heb ik het geluk gehad om dit cadeau te krijgen, niet 1 maar 2 keer. De eerste keer kreeg ik een plank van ongeveer 70 cm gemaakt door mijn oom. Hij kent me goed, want ik weet elke millimeter van deze plank te vullen als er bezoek over de vloer komt.

 

De tweede plank kreeg ik van mijn zus. Zij had bij Manon van Eigen Houtje een borrelplank laten maken met daarop het logo van mijn blog. Het krijgen van een borrelplank met een persoonlijke tekst of logo zorgt ervoor dat je elke keer weer een glimlach op je gezicht krijgt als je de plank uit de kast haalt.

 

Voedselpakket

Kom je toevallig een lekker recept tegen of weet je het lievelingsgerecht van de jarige? Maak hier dan een leuk pakket van. Zelf kwam ik een kaasfondue recept met bier tegen en heb dit omgetoverd tot een cadeau voor een echte bierliefhebster. Let erbij dit soort cadeaus wel op dat je niet te veel verse ingrediënt gebruikt. Je weet niet wanneer het gegeten gaat worden en weggooien is natuurlijk zonde.

 

Recepten kun je vinden op internet, maar je kunt ze ook uit magazines halen zoals de allerhande of je kunt zelf een recept schrijven.

De meeste ideeën voor food presents krijg ik pas op het moment dat ik een recept tegen kom of een bepaald persoon jarig is. Toch heb ik nog wel een paar ideeën die ik graag met jullie deel, juist niet voor een verjaardag, maar die andere momenten dat je iets te vieren hebt.

 

- Huwelijksjubileum: achterhaal het menu of de smaak van de bruidstaart van de grote dag. Stel een pakket samen met de ingrediënten om dat menu of de taart na te maken. Op deze manier kan het huwelijkspaar die mooie dag nog eens herbeleven.

 

- Jubileum om te vieren? Schrijf jou en de persoon waarmee je iets te vieren hebt in voor een kookworkshop. Op deze manier ben je een paar uur samen iets aan het doen en eindig je met, hopelijk, heerlijk eten.

 

- Gezellige avond met vriendinnen gepland en op zoek naar een cadeau voor de gastvrouw? Je kunt natuurlijk aankomen met een mooie bos bloemen of een lekkere fles wijn, maar je kunt ook met een foodpresent komen. Wat dacht je van wijn gums?! Nee niet die snoepjes van RedBand, maar echte snoepjes gemaakt van wijn. Deze zijn op meerdere website te verkrijgen en zorgen voor een leuke extra tijdens de gezellige avond.

- Gaat iemand op zichzelf wonen? Maak een leuk uitzet pakket. Toen ik zelf de eerste keer boodschappen ging doen schrok ik me rot. Suiker, koffie, melk, kruidenpotjes, thee en ga zo nog maar even door met alle basis dingen die je nodig hebt. Een enorme lijst met dingen die je allemaal voor de eerste keer moet kopen. Hoe leuk is het als jij langs komt met een pakket op het moment dat je even komt kijken tijdens de verbouwing/verhuizing.

 

Uiteraard zijn dit slechts een aantal voorbeelden en er zijn nog zoveel meer food presents te verzinnen. Welke food present geef jij graag aan iemand? Wat het dan ook mag zijn, met food presents zorg je er altijd voor dat iemand kan Genieten zonder Gluten.