Glutenvrij Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, iedereen kent het wel en vele zijn er al geweest of hebben het op hun to do list staan. Zelf ben ik er jaren geleden met mijn ouders geweest en vond ik het hoogtijd om weer eens een bezoekje aan het park te brengen. Vol enthousiasme geboekt en eigenlijk later pas na gaan denken over de glutenvrije opties…

 

Op internet had ik gelezen over het Natama-menu dat wordt aangeboden. Dit eten is wel bedoeld voor alle mensen met een allergie en niet alleen voor één bepaalde allergie. Het is dus bedoeld voor 16 verschillende allergieën waardoor zo’n beetje alles eruit gehaald is. Op een glutenvrije Facebook pagina waar ik lid van ben werd er niet al te positief gesproken over deze maaltijden. Ik ben hier dus ook expres niet voor gegaan want als er zoveel ingrediënten uitgelaten worden blijft er weinig smaak over denk ik zo.

 

We besloten om met de trein richting het park te gaan. Beide relaxt zitten en niet na hoeven denken of we wel de goede afslag namen en uitgerust aankomen. Ik raad het iedereen aan om met de trein te gaan. Je stapt werkelijk naast het park uit en hebt om de 10 minuten gratis pendelbussen van en naar het hotel. Bij het inchecken vroeg ik al even naar de glutenvrije opties. Ja dit kan geregeld worden bij het ontbijt geen probleem. Over het diner werd weinig gezegd, maar het was buffet stijl dus had ik er zelf wel vertrouwen in.

 

We besloten om snel wat te eten in het eerste beste tentje dat we tegen kwamen in het park. Het werd een simpel frietje. Het voordeel was dat we het haalde bij een hotdog tent waar naast de friet niets in het vet gebakken wordt. Glutenvrije friet dus!

 

In ons arrangement zat ook één maaltijd per dag inbegrepen naast het ontbijt. We kozen ervoor om dit te gebruiken als diner, aangezien deze het duurste was. We blijven Nederlanders en willen natuurlijk zo weinig mogelijk geld uitgeven. Deze maaltijden kon je slechts in een paar buffet restaurants krijgen.

 

De eerste avond kozen we voor het restaurant in ons eigen hotel. Lekker simpel na een lange eerste dag inclusief de heenreis. Het hotel restaurant bood een Amerikaans buffet wat oké was. Mogelijk zijn ik en de vriendin waarmee ik was verwend en veel goed eten gewend, maar dit vonden we niet echt lekker. Het is niet zo dat het echt slecht was, maar het was simpel (friet, spareribs, pizza) en redelijk smaakloos. We besloten dus meteen om in dit restaurant niet meer terug te komen.

 

Tijdens het ontbijt ging ik meteen op zoek naar glutenvrij eten. Hierbij werd ik positief verrast. Ik gaf aan op zoek te zijn naar glutenvrij eten en er werd een hele mand tevoorschijn getoverd met daarin allerlei glutenvrije soorten koekjes, crackers, cakejes en brood. Daarnaast waren er simpele ontbijt dingen als eieren, ham, kaas, yoghurt en fruit. Meer dan genoeg opties dus en je kreeg een hoop mee waardoor ik ook nog wat lekkers in mijn tas kon stoppen voor in het park.

 

Glutenvrij ontbijt
Zuurkool

Voor de tweede avond kozen we een Tex-Mex buffet. Dit restaurant hebben we als goed ervaren! Dat ik houd van nacho’s is geen geheim meer, dus dat ik los kon gaan met gaucamole, salsa saus, kaas en garnalen was de hemel. Het restaurant was ook een leuke western bar. We besloten dus om hier de laatste avond ook te eten en gelijk een drankje of 2 in de bar te doen.

 

Eten in het park bleek voor mij enorm lastig te zijn. Ja je kunt elke dag voor friet gaan, maar dit is niet echt optimaal. We hadden het geluk dat er wat winterkraampjes met eten stonden en ik dus kon genieten van heerlijke zuurkool met worst. Uiteraard eerst gecheckt of het glutenvrij was en ik bleek geluk te hebben.

 

Op de dag van vertrek besloten we snel wat te eten bij Vapiano’s wat in Disney Village zit. Ik ken de keten en ze doen aan glutenvrije pasta is wat ik dacht. Helaas heeft deze keten geen glutenvrije pasta. Wel bieden ze glutenvrije risotto, wat ik ook heerlijk vind. Dus ook hier heb ik lekker kunnen eten.

 

Ben jij van plan om naar Disneyland Parijs te gaan? Het ontbijt in de hotels wordt super geregeld en je hoeft je hier dus totaal geen zorgen over te maken. Lunch in de parken is helaas het tegenovergesteld. Ik raad dan ook aan om ervoor te zorgen dat je zelf eten bij je hebt. Het diner in de buffet restaurants is zeker niet slecht, maar er bestaat beter. Online vond ik dat een aantal restaurants meer opties bieden, maar deze vielen niet onder de restaurants waar wij ‘mochten’ eten. Ik raad dus aan om een arrangement zonder diner te nemen. Op deze manier kun je eten bij elk restaurant. Als ik de glutenvrije Facebook groep moet geloven is het restaurant Planet Hollywood een aanrader. Disneyland Parijs is in mijn ogen een van die plekken waar je een keer heen moet. Het hebben van coeliakie moet dus ook echt geen reden zijn om het niet te doen. Neem gewoon wat extra eten mee van huis en je kunt een heerlijke tijd hebben in de parken en Genieten zonder Gluten.