Terugblik 2019

Terugblik 2019

Het jaar 2019 zit erop en het is dus tijd om terug te kijken wat er allemaal is gebeurd. 2019 was het jaar dat mijn blog online kwam en ik structureel berichten en recepten ben gaan schrijven.

 

Het idee van een blog/website is in januari ontstaan. Dit betekende elke avond werken aan het uitwerken van recepten en het bouwen van de website en een Instagrampagina.

8 januari was daar opeens een logo waardoor het allemaal wel heel echt werd. Op 21 januari gaf ik blue Monday een nieuwe betekenis: mijn website was officieel klaar om te worden bekeken!

 

Februari begon met een nieuwe blog rubriek; namelijk restaurant tips! In deze rubriek neem ik je mee naar mijn ervaring in een restaurant. Sommige van deze restaurants staan erom bekend dat ze glutenvrij aanbieden, maar er zitten ook ‘verrassingen’ tussen. De rubriek trapte ik af met mijn bezoek aan Bij hartje Zwolle wat zich, zoals de naam al doet blijken in Zwolle zit.

 

In maart was het tijd om het roer om te gooien. De website die ik gemaakt had werd enorm sloom, zowel aan de voor- als achterkant. Het werd me te veel, dus we kozen voor het platform jouwweb. Ik ben nog steeds blij dat ik deze keuze gemaakt heb, de website werkt nog steeds naar behoren! Naast het nieuwe platform kwam er ook een toevoeging aan de Instagram pagina. Vanaf nu zijn alle recepten ook als korte instructie film te vinden in de hoogtepunten van mijn Instagram pagina

 

Eind april kwam er weer een nieuwe blog rubriek; de product review. In deze rubriek leg ik diverse producten naast elkaar en geef ik er mijn mening over. Uiteraard de mening is subjectief, maar ik hoop hiermee een nieuwe koper een beetje te kunnen helpen. Deze rubriek begon ik met de verse pasta van Jumbo en Albert Heijn. Beide producten vind ik heerlijk, voor die van de Albert Heijn koop ik vaak. Dit komt mede door het feit dat deze vaak in de aanbieding is.

 

Ook mei begonnen we met een nieuwe rubriek; supermarkt tips. Boodschappen moeten we allemaal doen en gelukkig komen steeds meer ‘gewone’ supermarkten met glutenvrije producten. Mijn grootste supermarkt tip? Loop eens op je gemak door de supermarkt en lees de verpakkingen van producten. Je leert op deze manier meer producten kennen waarvan je nooit hebt geweten dat ze glutenvrij waren. Helaas weet iedereen met coeliakie dat het lezen van verpakkingen een standaardtaak is bij het boodschappen doen. De ingrediënten van veel producten veranderen non stop wat betekend dat je altijd moet checken.

De afsluiting van mei was de komst van de rubriek bakkerij tip. Bakkerij van Gils was de eerste glutenvrije bakker die ik in deze rubriek in de spotlights zette.

 

Juni bedacht ik me dat het misschien wel slim is om ervoor te zorgen dat mijn foto’s niet meer ongestraft gejat konden worden. Logo dus om laten zetten in een watermerk en voíla. Mijn foto’s zijn voortaan echt van mij. Een watermerk is natuurlijk enorm makkelijk weg te knippen, dus wordt deze vanaf nu lekker op het eten geplaatst. Wil je het logo eraf? Dan raak je ook het belangrijkste onderdeel van de foto kwijt; het eten.

 

In juli kwam toch stiekem wel een kleine droom van mij uit. Mijn Instagram posts bleven niet onopgemerkt; Lidl Nederland deelde een van mij foto’s en het recept daarvan! Stiekem is dit ook wel een van de reden dat je begint met een pagina. Je hoopt mensen te helpen, maar ook dat andere zien wat je doen en het waarderen, of het nu glutenvrij is of niet. Daarnaast besloot ik ook een Facebook pagina aan te maken om zo hopelijk meer mensen te bereiken.

 

De feestmaand stond voor de deur. De meeste mensen denken bij feestmaand aan december, maar bij ons in de familie is dat augustus. Vrijwel iedereen, waaronder ikzelf is jarig, dus de maand staat in het teken van feestjes, drankjes en uiteraard een hoop hapjes! Deze feestmaand begon ik met een nieuwe rubriek; kookboek review. Een hoop mensen hebben het idee dat je alleen glutenvrije kookboeken kunt kopen als je coeliakie hebt. Met deze rubriek wil ik juist laten zien dat dit niet zo is. Je kunt zoveel kookboeken kopen als je maar wilt, je moet alleen een klein beetje creatief zijn. Op mijn verjaardag kreeg ik het ultieme foodlover cadeau; een borrelplank met daarop mijn eigen logo gebrand, gemaakt door Manon van Eigen Houtje.

 

September begon ik aan een nieuwe uitdaging op gebied van mijn blog; vegetarische gerechten. Het klinkt simpel, maar ik zag dat veel vleesvervangers gluten bevatten. Het is dus de kunst om deze niet te gebruiken, maar toch te zorgen dat het een vullende maaltijd is. Een uitdaging die ik uiteraard niet uit de weg ben gegaan, maar juist met beide handen heb aangegrepen waardoor mijn website nu een speciale vegetarische sectie heeft. Ik ben een enorme vleesliefhebber, maar ik geloof ook dat je makkelijk 1 of 2 dagen zonder vlees nog steeds enorm kunt genieten van eten.

 

De laatste drie maanden van het jaar waren er iets minder nieuwe rubrieken en hoogtepunten, maar kwam ik zelf eindelijk in een goed ritme. De tijd hiervoor was ik vooral op de dag van online gaan de recepten/blogs aan het schrijven. Door in mijn weekenden vooruit te werken loop ik nu standaard 2 weken voor op wat er geplaatst gaat worden. Dit zorgt ervoor dat ik langer na kan denken over nieuwe rubrieken en ook in het weekend een keer een misser kan hebben als het gaat om nieuwe recepten creëren.

 

In 2020 staan er weer een hoop leuke dingen gepland waaronder een kookworkshop van Miljuschka Witzenhausen en hopelijk nog een hoop nieuwe rubrieken om mensen met coeliakie te helpen om te Genieten zonder Gluten.

Terugblik 2019