Welkom bij de NCV

Gelukkig zijn er meer mensen met coeliakie en kunnen ervaringen en kennis dus onderling worden gedeeld. Met deze reden is de Nederlandse Coeliakie Vereniging opgezet. Een vereniging waar ik sinds kort opnieuw lid van ben geworden. 

 

Toen bij mij de diagnose coeliakie is vastgesteld, hebben mijn ouders mij ingeschreven als lid van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De reden hierachter was zodat mijn ouders en mijn directe omgeving meer zouden leren over coeliakie. 22 jaar geleden, toen bij mij de diagnose werd gesteld was de NCV vooral gericht op het verstrekken van informatie. 

 

Toen ik wat ouder werd heb ik zelf vaak de folders en magazines gelezen, maar vond ik er weinig aan. Het was vooral gericht op het feit dat je anders was en hoe zwaar het leven met coeliakie wel niet was. Deze mening heb ik nooit gehad en daarom eindigde na een tijd de folders standaard bij het oud papier, zonder te lezen. 

 

Mijn moeder is bij diverse bak workshops aanwezig geweest, georganiseerd door de vereniging. Altijd kwam ze met nieuwe recepten thuis, maar als kind was ik niet zo van het proberen. Tijdens de workshops werd ook vaak de nadruk gelegd op hoe anders mensen met coeliakie wel niet waren. De recepten werden thuis hooguit nog 1 keer gemaakt waardoor mijn moeder het zonde vond van haar tijd en het geld, wat volkomen logisch is. De workshops werden in die tijd niet meer bezocht. 

 

Rond mijn 16e hebben mijn ouders dan ook besloten om mijn lidmaatschap op te zeggen. de jaarlijkse kosten zijn niet hoog, maar als er niets mee gedaan wordt, is het altijd zonde van het geld. Toen ik op mezelf ging wonen en begon met mijn blog, ben ik me toch weer eens gaan verdiepen in de verschillende dingen die de vereniging biedt. Een van de eerste activiteiten op de agenda was de glutenvrije markt in Veldhoven. Wil je weten hoe ik deze markt heb ervaren? Lees erover in mijn blog 'glutenvrije markt in Veldhoven.' Naast de diverse activiteiten, biedt de coeliakie vereniging een warm welkom voor nieuwe leden van de vereniging. 

 

Deze week heb ik mijn welkomstpakket mogen ontvangen! Vol met diverse producten ter waarde van €30,- tot €50,-. Bij het openen van de doos werd ik positief verrast. Een bomvolle doos met bekende, maar ook een hoop onbekende producten. 

 

Zoals op de foto te zien is, is het een goed gevuld pakket. De producten van Schär ken ik bijna allemaal al, maar merken als Abonett, Rosies en Master pasta zijn nieuw voor mij. Een van de producten die ik heb meteen heb geprobeerd waren de kaasbolletjes chips. Als je het mij vraagt vind ik ze lekker, maar zelf vind ik Cheetos lekkerder omdat het meer kaassmaak heeft en daarnaast ook nog eens beter voor de portemonnee. Benieuwd naar wat ik van de diverse producten vind? Lees hierover binnenkort meer in mijn merkblogs waarin ik diverse producten van diverse glutenvrije merken ga proeven en recenseren! Daarnaast zal ik ook meer blogs gaan schrijven over de andere diensten die worden aangeboden door de NCV.

 

Ik raad iedereen aan om lid te worden van de NCV vereniging. Naast de kennis die wordt gedeeld, heten ze je van harte welkom met een pakket waarmee je heerlijk kunt Genieten zonder Gluten!