BBQ Sauzen

De titel van het boek doet denken dat het alleen te gebruiken is in de zomer, maar dat is absoluut niet het geval. Het boek geeft informatie over smaken en technieken die je kunt toevoegen aan je vlees. Dit vlees hoeft dus helemaal niet op de barbecue te komen om lekker te zijn.

 

Persoonlijk vind ik het altijd jammer dat er zoveel marinades/gemarineerd vlees is dat niet glutenvrij is. Het ziet er altijd heerlijk uit en voor mij is de teleurstelling altijd groot als ik het niet mag. Dankzij dit boek is deze teleurstelling voorbij, je maakt de heerlijke marinades nu zelf!

 

Normaal blader ik altijd meteen door naar de honger makende plaatjes in een kookboek. Dit boek heeft weinig foto’s, maar toch boeit dit boek mij enorm. Ik ben eens begonnen bij het begin. Het legt uit wat een rub, marinade en allerlei andere termen uit het boek betekenen en hoe ze werken.

 

Uiteraard zijn sommige recepten zeer uitgebreid. Ik heb een hoop kruiden ook niet standaard in mijn voorraad, maar je kunt sommige recepten maken en een lange tijd bewaren. Extra/ te veel maken is dus geen probleem, je vriest het in of legt het in de koelkast en je hoeft niets weg te gooien.

 

Sommige ingrediënten die worden gebruikt zijn van zichzelf niet glutenvrij, maar wel glutenvrij te verkrijgen. Denk hierbij aan sojasaus, ketjap en worcestersaus. Alle drie heb ik ze glutenvrij in mijn kast staan. Soms is het even zoeken waar ze te verkrijgen zijn, maar ze zijn zeer zeker te vinden.

 

Wie is eigenlijk Steven Raichlen? Steven is de schrijver van dit oorspronkelijk Engelse boek. De naam van de auteur was bij mij nog niet bekend. Ik moet bekennen dat ik op Australische koks na ook niet bekend ben met buitenlandse koks. Ik ben dus even gaan zoeken en Steven heeft tientallen boeken over barbecue geschreven, dus weet waar hij over schrijft. Dat is in mijn ogen ook wat dit boek zo sterk maakt. Je merkt dat de auteur weet waar hij over schrijft.

 

Ik raad iedere vlees liefhebber aan om dit kookboek toe te voegen aan zijn of haar verzameling. Het biedt je de kans om eindelijk van oneindig veel gemarineerd vlees te Genieten zonder Gluten.

Boekcover