ChicksloveFood - het 5 or less boek

Mogelijk zijn Nina en Elise van Chickslovefood geen onbekende voor je. Ze hebben al een aantal jaar een blog en ondertussen 7 kookboeken. Zelf kende ik de dames en hun recepten nog niet, maar ik ben blij dat een collega mij heeft geïntroduceerd met dit geweldige kookboek.

 

Mensen die alleen wonen kennen het volgende vast wel. Na een lange dag werken ook de keuken nog in voor het eten dat je daarna in je eentje gaat opeten. Sommige dagen is heet zegen andere dagen een vloek. Op de dagen dat het een vloek is, is dit boek de oplossing. Simpel te maken recepten met maximaal 5 ingrediënten en in 20 minuten op tafel.

 

Pluspunten

- De opbouw van het boek leest erg prettig. Het begint met ontbijt, dan lunch, diner, borrelhapjes en als laatste Sinner Sunday. Gewoon de logische dagelijkse volgorde.

- Van alle recepten staan mooie en duidelijk foto’s in het boek. Geen overdreven poespas, gewoon duidelijk alle ingrediënten op de foto.

- Bij diverse recepten worden handige en toepasbare tips gegeven. De ene keer is het een verwijzing naar de blog, een manier om het vegetarisch te maken of hoe je het vlees moet bereiden.

- Snel en makkelijk op tafel zonder al te veel gekke ingrediënten. Soms heb je kookboeken met vreemde ingrediënten die je nooit in huis hebt. Dit is gelukkig niet het geval in dit boek.

 

Minpunten

-  Of het echt een minpunt te noemen is, is denk overdreven, maar gezien de naam van mijn blog wel een puntje van kritiek. Het boek is niet gericht geschreven voor mensen met coeliakie. Uiteraard is dit totaal geen reden om het boek niet te kopen. Er is makkelijk omheen te werken met een paar kleine aanpassingen in de recepten.

- Alle recepten in het boek staan ook op de website. Sommige mensen zullen hierdoor twijfelen of het boek wel gekocht moet worden. Zelf vind ik koken vanaf een ipad, computer of telefoon niet top. Ik print recepten altijd uit, dus het feit dat deze bloggers ook boeken hebben is een geweldige uitkomst voor mij.

 

Mijn favorieten

Normaal gesproken ga ik meteen naar de borrel gerechten, maar dat deed ik deze keer niet. Het boek heeft meerdere categorieën en ik heb dus ook per categorie een favoriet gerecht:

* Ontbijt – Roerei met chorizo

* Lunch – Egg wraps

* Diner – hier was het kiezen van één favoriet wat lastiger, maar als ik dan echt moet kiezen is het de biefstuk met Parmezaanse kaas & rucola

* Borrel – Pizza plukbrood

* Sinner Sunday – Appelcrumble met ijs

 

Schrijfsters

Het boek is geschreven door Nina & Elise. Het begon met een blog, gewoon omdat ze van eten hielden. Langzaam maar zeker werd dit een groot succes. Ondertussen zijn er 7 kookboeken en hebben de dames een eigen sales bureau en uitgeverij.

 

Als we het hebben over voorbeelden staan deze dames hoog op mijn lijstje. Beginnen met een blog en dit laten uitgroeien tot je fulltime werk en kookboeken uitbrengen.

 

Als je het mij vraagt moet iedereen minimaal één van de 7 kookboeken in huis hebben. Snelle, lekkere, makkelijke recepten die ervoor zorgen dat je, soms met kleine aanpassingen, kunt Genieten zonder Gluten.

Het 5 or less kookboek