Het ultieme mannen kookboek

Cadeaus krijgen is altijd leuk. Als afscheidscadeau van mijn stagiair kreeg ik het ultieme kookboek voor mannen en ik was hier helemaal gelukkig mee en deel graag met jullie waarom jullie het kookboek ook moeten bestellen.

 

Mannen kookboek?!

Dat was de eerste reactie van mijn collega’s, maar ik was helemaal gelukkig. Dit heeft eigenlijk maar 1 reden: het feit dat het grootste gedeelte van de gerechten gebaseerd is op vlees. Dit in combinatie met de manier van schrijven, zorgen ervoor dat het een van mijn favorieten kookboeken is.

 

Structuur/opbouw

Het boek begint met een paar pagina’s met simpele en duidelijk informatie die het lezen van diverse kookboeken en het bereiden van vlees een stuk makkelijker maken. Naast bereidingswijzen & technieken worden er ook tips gegeven over het bewaren van voedsel en hoe je pittig eten minder pittig kunt maken.

 

Na de duidelijk informatie pagina’s is er een logische opbouw in het boek: de beginner, de familieman, de carnivoor, de hartenbreker, de grillmaster en als laatste de snoeper.

 

Favoriet

Mijn absolute favoriet is er moeilijk te kiezen in dit kookboek. Persoonlijk kan ik al enorm genieten van een perfect gegaarde biefstuk. Met dit kookboek in je bezig heb je alle informatie bij de hand om die te maken.

Als ik toch moet kiezen, kies ik de volgende twee gerechten. Ja, je leest het goed, ik kies er gewoon twee. Eén vlees gerecht en één vis gerecht. Mijn vlees favoriet is de goulash en mijn vis favoriet is de gambaspies.

 

Naam

Persoonlijk twijfel ik of de naam het boek echt goed weergeeft. Bij een mannen kookboek denkt toch bijna 80% wel meteen aan vlees. Dit boek staat vol met vleesgerechten dus dat klopt.

Wat ik in de titel mis is de handige tips die het boek bevat. Ik denk namelijk dat iedereen, man of vrouw, die op zichzelf gaat wonen en leert te koken dit boek moet hebben. Een ondertitel als ‘het musthave kookboek voor je uitzet’ zou in mijn ogen totaal niet overbodig zijn.

 

Bijna alle gerechten zijn al glutenvrij en de enkele die het niet zijn, zijn makkelijk glutenvrij te maken. Als je het mij vraagt moet dan moet dan ook iedereen dit boek in zijn/haar kast hebben staan. Dit zorgt dat je van een hoop vlees kan Genieten zonder Gluten.

Cover van het ultieme mannen kookboek