Hoe je glutenvrij eet en toch je vrienden houdt

In tegenstelling tot al mijn andere kookboeken heb ik deze gekocht zonder enig onderzoek. Puur de titel was al genoeg om het boek aan te schaffen. Hieronder lees je mijn mening over het boek.

 

De titel

Dit is 100% mijn soort humor. Uiteraard hoef je niet bang te zijn om je vrienden te verliezen als coeliakie bij je geconstateerd wordt. Je kunt nog steeds heerlijk eten en samen komen met je vrienden zonder veel te wijzigen/aanpassen. Vrienden die dit te veel gedoe vinden? Deze mensen zijn geen vrienden, zo simpel is dat.

 

Structuur

Het duurde even voordat ik de structuur van het boek door had. Onderaan de pagina kun je de rubriek vinden waar het recept onder valt. Als je dit, net zoals mij, niet meteen ziet lijkt het een rare structuur. Als je eenmaal de rubrieken door hebt, snap je de structuur een stuk beter. Persoonlijk had ik een tussenblad/-pagina gewaardeerd, maar dat ben ik.

 

Recepten

De recepten in het beok zijn in mijn ogen redelijk bijzonder. Het zijn niet echt alledaagse ingrediënten, ze liggen niet standaard in mijn voorraad kast. Uiteraard heb ik ook in dit kookboek een aantal favorieten. Mijn favorieten zijn:

- Tonijnsoep met Sambal & rijstvermicelli

- Inktvisringen met truffelhoning

- Baba ganoush met zelfgemaakt flatbread

- Paella met worst en vis

- Glutenvrije pasta

 

Tips

Naast de recepten staan er handige tips in dit kookboek. Deze tips helpen je om je (nieuwe) leven met coeliakie makkelijker te maken. Deze tips zijn soms eigenlijk heel simpel, maar toch vergeet je dit soms. Daarnaast staan er vervangers van noodles in die je met coeliakie wel mag eten.

 

Auteur

Het boek is geschreven door Anna Barnett. Deze in Londen wonende dame heeft voor dit boek al 1 kookboek geschreven en heeft ook haar eigen website met recepten. Voor mij was ze nog onbekend, maar dat is ook wel logisch als je kijkt hoe enorm veel kookboeken en auteurs er zijn. Ben jij benieuwd naar haar recepten? Volg haar dan op Instagram: @annabarnettcooks

 

Persoonlijk ben ik geen groot fan van de recepten in het boek. Dit komt vooral door het feit dat er veel ‘aparte’ ingrediënten gebruikt worden. Ik houd van koken met alledaagse ingrediënten. Als je voor één gerecht al 5 ‘nieuwe’ dingen moet kopen is de lol er wel een beetje af, al voordat ik begin met koken. Toch ben ik van mening dat iedereen met coeliakie dit boek moet hebben. Als is het alleen maar om de titel. Daarnaast staan er gerechten in die zeker de moeite waard zijn om te maken en om van te Genieten zonder Gluten.