Sterk in de keuken

In corona tijd ben ik steeds vaker in de keuken te vinden om nieuwe recepten te proberen. Ik was dus ook door het dolle heen dat ik als cadeau van een stagiair dit kookboek door de brievenbus kreeg. Voor wie mijn andere kookboek reviews heeft gelezen, jep ik heb alweer een kookboek gekregen als bedankje van een stagiair. Wat zal ik zeggen, ze kennen mij gewoon enorm goed ;).

 

Dit boek staat vol met gerechten gecreëerd door de broers Michael en Daniël Sterk van SterkInDeKeuken. Het concept van SterkInDeKeuken is vooral lekker eten en dit brengen ze op hun website en sociale media pagina’s over door middel van korte instructie filmpjes. Zelf was ik vooral bekend met de Facebook pagina van de broers.

 

In het boek is niet echt spraken van een ‘logische’ opbouw. Dit komt ook vooral omdat er niet echt spraken is van ontbijt, lunch en diner recepten. Hierdoor is het dus niet echt mogelijk om een opbouw te maken die je van veel kookboeken gewend bent. Naast de recepten, leer je de broers ook een beetje persoonlijk kennen in het boek. Dit door middel van verhalen van vroeger, een kijkje achter de schermen en een korte rubriek waar ze vragen beantwoorden.

 

Wat ik zelf leuk vind aan het boek, is dat er ook recepten in te vinden zijn voor drankjes. Meestal bestaan kookboeken vooral uit recepten om op te eten, dat is hier niet het geval. Zo is er de Moët watermelon punch, Fristi voor volwassenen en erg toepasselijk om deze tijd door te komen de corona cocktail.

 

Uiteraard staan er ook weer een aantal recepten in dit boek die bovenaan mijn te maken lijstje staan.

Kinder bueno moestuintje is wel echt de absolute koploper in dit rijtje. Het recept wordt dan wel gemaakt met kinder bueno en oreo, maar deze zijn ondertussen beide glutenvrij te verkrijgen dus het recept is makkelijk glutenvrij te maken. Daarnaast staan de stokbrood kip knoflook en Turkse pizza ook hoog op het lijstje.

 

Wat ik fijn vind, is dat de recepten ook geen mega lange recepten zijn. Gemiddeld slechts 4 á 5 stappen die je snel kunt doorlopen. Bijna bij alle recepten is ook nog een handige tip gegeven die jou helpen om het te maken.

 

Het boek is niet gerecht op glutenvrij eten, maar alle recepten zijn zonder al te veel moeite glutenvrij te maken.

 

Persoonlijk vind ik dat iedereen dit boek in huis moet hebben om zo heerlijke gerechten te maken die vooral bij een borrelavond goed in de smaak zullen vallen bij je gasten. Het leuke nieuws dat vorige week bekend is gemaakt, is dat er een tweede boek aan komt! Deze kun je alvast reserveren en tot die tijd heb je dit eerste kookboek en de instructiefilmpjes die ervoor zorgen dat je kunt Genieten zonder Gluten.