Over Joyce

Kleine 4 jarige Joyce in de keuken

Mijn naam is Joyce, ik heb een passie voor voetbal en ben daarom ook enorm blij dat ik hier dagelijks mee bezig ben op mijn werk. Naast mijn passie voor voetbal heb ik een grote passie voor heerlijk eten en koken.

 

Toen ik 2 jaar was, kwamen de dokters met de diagnose ' coeliakie'. Ach wat krijgt een meisje van 2 hiervan mee? Eigenlijk niets, maar voor mijn directe omgeving was het een grote verandering. Opeens moest er op elke verpakking worden gekeken naar de ingredienten, nagedacht worden wat Joyce ook alweer niet mocht en altijd maar weer opnieuw uitleggen hoe het zit. 21 jaar geleden was een glutenvrij dieet nog niet zo bekend als het nu is, wat het soms lastig maakte om uit te leggen wat ik wel en niet mocht eten. Een groot voordeel was het feit dat ik de dingen die in niet mocht eten ook vaak niet lekker vond.

 

Als klein kind stond ik al graag in de keuken en dat is eigenlijk nooit veranderd. Ik probeer graag verschillende smaakcombinaties uit die niet altijd door iedereen begrepen worden. Toen ik op mezelf ging wonen kon ik eindelijk echt koken wat ik zelf in gedachten had. Was het elke keer een geslaagde combinatie? Nee absoluut niet, maar mijn liefde voor koken is er alleen maar door vergroot.

 

Ik ging steeds vaker foto's plaatsen op mijn sociale media, waardoor ik de vraag kreeg of ik het recept niet wilde delen. Hieruit is dus ook deze blog ontstaan; is schrijven van teksten mijn ding? Nee niet echt. Denk ik dat duizenden mensen mijn gerechten zullen gaan namaken? Nee, absoluut niet. Maar koken is een passie en ik wil graag laten zien dat het hebben van coeliakie absoluut geen last is als het gaat om lekker eten. Ook zonder gluten, kun je genieten!

 

Veel lees en kook plezier!

Liefs, Joyce