Aardbeien cake

Aardbeien zijn altijd een goed idee om te combineren met een plakje cake. Verse aardbeien en slagroom voor bij de cake is lekker, maar de aardbeien in de cake verwerken voor hij de oven in gaat is ook heerlijk. Met dit recept maak je een heerlijke aardbeien cake.

 

Ingrediënten:

- 200 gram roomkaas

- 30 gram roomboter

- Theelepel honing

- 4 eieren

- Vanille aroma

- 180 gram amandelmeel

- Aardbeien (verse of diepvries)

 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 170 graden. Terwijl de oven voor verwarmd, is het tijd om te beginnen aan de cake mix. Als eerste mix je de boter en roomkaas goed door elkaar. Als dit goed gemixed is, voeg je een theelepel honig en de vier eieren een voor een toe.

 

Wanneer alle eieren goed zijn opgenomen, voeg je een scheut vanille aroma en het amandelmeel toe. Zorg dat je het geheel goed door elkaar roert om te voorkomen dat er brokken meel ontstaan.

 

Hierna bekleed je de cake vorm met bakpapier om te voorkomen dat de cake gaat vastplakken aan de vorm. Knip eventueel het papier bij om te voorkomen dat het overtollige papier de warmte elementen van de oven raakt en in brand vliegt. Klinkt misschien als een ach dat gebeurd toch niet situatie, maar geloof me dit is mij al eens overkomen.

 

Giet de cake mix in de vorm en snijd de aardbeien in stukken en duw deze bovenin de mix. Zet de cake voor ongeveer 40 -50 minuten in de oven. Zorg dat je af en toe even de cake controleert. Elke oven is anders en iedereen gebruikt een andere cake vorm. Wanneer je een satéprikker in de cake stopt en deze er schoon uit komt, is de cake gaar en kun je hem uit de oven halen. Laat hem eerste nog goed afkoelen en hierna is het tijd om te Genieten zonder Gluten.