Aardbeien tiramisu

Tiramisu, altijd lastig om het nou ergens onder te schalen. Het is natuurlijk een toetje, maar eigenlijk vind ik het ook vallen onder taart. Om het nog verwarrender te maken, heb ik de lange vingers vervangen door cake. Dit omdat ik de glutenvrije lange vingers niet lekker vind. Ondertussen blijken er nieuwe lange vingers op de markt te zijn, deze heb ik nog niet geproefd dus daar kan ik niet over oordelen. Het voordeel van aardbeien is dat de meeste mensen dit sneller lusten dan koffie waardoor deze tiramisu mogelijk nog meer harten zal stelen.

 

Ingrediënten

- Vanille cake (kant en klaar of zelf gebakken)

- Vanille vla

- 250 ml Griekse yoghurt

- 250 gram mascarpone

- 125 ml verse slagroom of lekker simpel een spuitbus slagroom

- Aardbeien

- 50 gram poedersuiker

 

Puree ongeveer 350/400 gram aardbeien en met dit met ongeveer 25 gram poedersuiker. Zet dit in een bakje apart terwijl je in een nieuw bakje de mascarpone, overige poedersuiker en Griekse yoghurt door elkaar roert. Zorg dat je dit heel goed roert. Zelf doe ik dit altijd met de hand. Eigenlijk puur omdat ik te lui ben om mijn elektrische mixer te zoeken, in het stopcontact te doen en daarna aan te zetten. Het geeft ook altijd troep, want ik heb nooit het geduld om te wachten met de hoge stand op de mixer.

 

Wanneer je de 2 mengsels hebt gemaakt, is het tijd om de cake te snijden. Snij de cake in plakken. Het makkelijkste voor de tiramisu in om het in lengte te snijden, maar voor het snijden is de breedte makkelijker. Op zich maakt het niet heel veel uit wat je doet, als je maar plakken krijgt die ongeveer even dik zijn. Wanneer de plakken gesneden zijn kunnen we beginnen met het bouwen.

 

Leg op de bodem van een schaal de eerste plakken cake gevolgd door een laagje van het mascarpone mengsel. Hierna sprenkel je de aardbeipuree en de vanille vla over het mengsel. Dit blijf je herhalen tot je ingrediënten op zijn.

 

Dit laat je voor minimaal 3 uur opstijven in je koeling. Zelf ben ik een persoon die taart de 2e dag het lekkerste vind. Dan zijn alle smaken echt in de elk element van de taart terug te vinden, maar soms heb je niet de luxe om het een dag in de koelkast te zetten. Dit is absoluut geen drama, ook na 3 uur opstijven is de tiramisu al heerlijk.

 

Na het opstijven in de koelkast is het tijd om te versieren. Dit doe je met de slagroom en daarnaast zijn verse aardbeien er ook heerlijk bij. Maak het af met een beetje poedersuiker en je kunt gaan Genieten zonder Gluten.