Appelsticks

Je krijgt bezoek of hebt een verjaardag en wil iets lekkers op tafel, maar een keer iets anders dan een appeltaart. Eigenlijk is appeltaart altijd een juiste keuze, dus waarom zou je hier vanaf stappen? In dit recept lees je hoe je toch een soort van appeltaart op tafel zet, maar toch ook weer niet.

 

Ingrediënten:

- Bladerdeeg (ik gebruikte die van Consenza)

- Groene appel

- Suiker

- Kaneel

- Ei

 

Zorg dat je het bladerdeeg op tijd uit de vriezer haalt. Het is de bedoeling dat je het een beetje kunt vormen en dat gaat niet als je het te laat uit de vriezer haalt.

 

Schil een appel en snijd deze in stukjes. Strooi wat suiker en kaneel over de appel. Zorg dat je goed roert waardoor alle appel stukjes helemaal onder het mengsel zit. Doe daarna de appel in een keukenmachine om het tot kleine stukjes te pureren.

 

Als de appel klein is leg je dit appel mengsel op het eerste stukje bladerdeeg. Zorg dat je het goed overal verdeelt en voorkom ‘lege hoekjes’. Zodra je het stukje bladerdeeg hebt gevuld, leg je het tweede stuk bladerdeeg er boven op en duw je de hoekje goed op elkaar zodat het één wordt. Hierna is het tijd om reepjes te snijden van het bladerdeeg en het in te smeren met wat ei. Voordat je de reepjes de oven in doet, strooi je er een mengsel van kaneel en suiker overheen.

 

Zet de reepjes op 150 graden voor ongeveer 10 a 15 minuten in de oven. Zorg dat je tussendoor nog even gaat kijken of de reepjes niet aanbranden nog voordat ze gaar zijn.

 

Terwijl de oven zijn werk doet kun je een lekkere karamelsaus maken of alvast een lekker bolletje ijs klaar zetten voor bij de appel sticks. Dit is overigens geen must, ook zonder zijn ze heerlijk. Na 10/15 minuten is het dan eindelijk tijd om de sticks uit de oven te halen en te Genieten zonder Gluten.