Nutella koekjes

Als klein kind vond ik het heerlijk om uren in de keuken te staan om iets te bakken. De afgelopen 5 jaar is die passie voor bakken toch echt veranderd in een passie voor koken. Op de een of andere manier vind ik lang in de keuken staan voor een koekje, cake of taart niet meer zo leuk. Toch wil je soms een lekker versgebakken koek. Dit recept is daar ideaal voor.

 

Ingrediënten:

- 1 groot ei

- 2 eetlepels Nutella (of andere chocopasta)

- 1 kopje bloem

 

Eigenlijk is een hele pagina wijde aan dit recept veel te veel van het goede, want dit is het meest simpele recept ooit. 5 minuten zelf iets doen en daarna 10 minuten de oven zijn werk laten doen.

 

De 5 minuten die je zelf moet doen zijn een eitje; je voegt alle ingrediënten in één kom, mixer erin en mixen tot je één geheel hebt. Hierna maak je er balletjes van en deze leg je op de ovenplaat.

 

Dan nu het zwaarste werk; de bakplaat met daarop het deeg de oven, die op 180 graden staat, in schuiven. Zoals ik al zei, zeer simpel recept dus dit is echt het zwaarste onderdeel van het recept.

 

Na 10 minuten wachten komt het gevaarlijkste gedeelte; je moet de ovenplaat uit de oven halen zonder je te verbranden of je ovenwand. Ja geloof me, dat is mij een keer gebeurd, te dicht tegen de warmte elementen en opeens stond mijn ovenwand in de fik.

 

Maar zonder grap; dit was werkelijk waar het hele recept. 15 minuten en je hebt heerlijk Nutella koeken op tafel staan om te Genieten zonder Gluten.

Nutella koekjes