4 kazen borrelbrood

Borrelbrood/breekbrood zie je steeds vaker op de menukaart staan bij cafés als borrelhapje, maar helaas is het niet glutenvrij. Tijd dus om zelf op zoek te gaan naar een mooi rond brood waarmee ik zelf heerlijk breekbrood kan maken. Dit brood vond ik bij Allergento en als je het mij vraagt is kaas het beste ingrediënt om dit brood mee te combineren.

 

Ingrediënten:

- 1 oerbrood van Allergento

- Brie

- Kruidenkaas

- Mozzarella

- Geraspte cheddar kaas

- Dips naar keuze

- Tomaten/pasta saus

 

Begin met het snijden van het brood. Je snijd het brood zowel horizontaal als verticaal in, maar snijd niet door het hele brood. Zorg dat de onderkant heel blijft.

 

Na het snijden vul je de gecreëerde gaten met de verschillende soorten kaas. Probeer te voorkomen dat één kaas soort enkel aan één kant zit. Als je alle kazen hebt verdeeld in het brood, strooi je als laatste de cheddar kaas over het hele brood heen en kan het brood in de oven.

 

Het brood gaat ongeveer voor 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden. Kijk tussendoor af en toe of de kaas niet verbrand. Ondertussen zet je de dipsausjes klaar. Ik at er groene pesto, aioli en een sausje van chilisaus en crème fraiche bij. Eenmaal uit de oven is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

4 kazen borrelbrood
Pizzabrood

Als alle stukjes op zijn, blijft de bodem van het brood over. Weggooien is iets waar ik niet in geloof, dus dit is ideaal voor een tweede ronde. Smeer de bodem in met een tomaten/pasta saus en strooi er cheddar overheen. Leg dit voor ongeveer 5 minuten in de oven zodat de kaas kan smelten en snijd het daarna is stukjes zodat je een tweede ronde hebt om van te Genieten zonder Gluten.