Borrelplank

Wanneer ik mensen over de vloer krijg, zorg ik altijd voor iets lekkers op tafel. Zorg mijn nichtje komt staan er nacho’s op tafel en voor mijn zus & zwager maak ik quesadillas en gevulde eieren. Om ervoor te zorgen dat ik altijd voor iedereen iets lekkers heb, maak ik vaak een borrelplank. Iedere keer ligt er iets anders op. Het grootste feest is natuurlijk dat ik al mijn borrelservies op tafel kan zetten. Geloof me, mijn kasten staan bol van dit soort servies dus ik zet het graag op tafel.

 

Komkommer rollen

Iets wat vaak bij ons op tafel stond tijdens een feestje waren zalm wraps, iets wat ik natuurlijk niet mocht hebben. De oplossing die ik hiervoor heb gevonden is eigenlijk super simpel en ook nog eens gezonder! Vervang de wrap door komkommer. Gebruik een dunschiller om plakjes te maken van de komkommer. Smeer er wat roomkaas op en leg er een plekje zalm op. Rol de komkommer op, cocktailprikkertje erin en de rolletjes kunnen richting de gasten!

 

Gevulde eieren

Eigenlijk zijn er onmogelijk veel verschillende manieren om gevulde eieren te maken. Je kunt het eigeel, diverse kruiden, (glutenvrije) ketjap en wat mayonaise gebruiken voor de ‘vulling’, maar je kunt er ook een echt feest van maken. Ze voeg ik soms wat tonijn toe aan de vulling met wat kleine stukjes augurk en een rood uitje.

Wanneer ik snel gevulde eieren moet maken, houd ik het lekker simpel; eieren koken, door middel snijden, eigeel eruit en in een schaal, beetje mayonaise, ketjap, paprikapoeder en uienpoeder erbij, goed roeren en de eieren weer vullen.

 

Gehaktballetje in tomatensaus

Kant en klare gehaktballetjes uit de winkel zijn vaak niet glutenvrij, dus maak ik ze meestal zelf. Eerst deed ik dit met gehakt en nasikruiden van honig. Helaas is die kruidenmix niet meer glutenvrij dus voeg ik nu zelf de volgende kruiden toe aan het gehakt en de rode ui; knoflook, uienpoeder en een klein beetje (glutenvrije) maggi. Om de gehaktballen nog meer smaak te geven bak ik ze in een pan met tomaten saus.

 

Tacodip

Ik ben verslaafd aan nacho’s en ben dus altijd op zoek naar een nieuwe manier om het te presenteren. Zo kwam ik de mijn tacodip. Eigenlijk is het heel simpel om te maken; gehakt, spekjes, rode ui, paprika, tacokruiden en geraspte kaas. Je rult het gehakt kort, voegt de spekjes en groenten toe samen met de kruiden en een klein beetje water. Server de dip warm in een leuke schaal, Doritos eromheen en je kunt genieten.

 

Deegrolletjes

Super makkelijk om te maken en altijd een feest; deegrolletjes. Ik gebruik hierdoor bladerdeeg uit de vriezer van de supermarkt. Je laat het ontdooien en smeert het daarna in met wat tomaten of barbecue saus, legt er een plakje kaas op en vleeswaar naar smaak. Ik gebruik meestal salami of ham. Rol het bladerdeeg op en snijd het in stukjes. Leg het voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven die op 180 graden staat. Ondertussen zet je een schaaltje klaar met de saus die in het rolletje zit zodat de hapjes hierin gedipt kunnen worden.

 

Lekker Hollands

Volgens mij iets redelijk Nederlands; kaas, worst, komkommer en snoeptomaatjes op tafel. Dit is dus ook iets wat je bij mij altijd zal vinden op een borrelplank. Helaas kan niet zomaar elke worst worden gebruikt. Steeds meer worsten hebben een marinade/korst waar gluten in verborgen zitten, dus je moet hier altijd goed mee opletten.

 

Uiteraard kun je een borrelplank altijd nog aanvullen met diverse chips en nootjes. Benieuwd welke chips en nootjes iemand met coeliakie mag? Lees dan mijn blog over chips en nootjes.

Wat ook altijd lekker is om toe te voegen zijn nacho’s of quesadillas, ook hiervan kun je de recepten op mijn website vinden.

 

Het hebben van gasten is altijd een feest en met bovenstaande gerechtjes kun je er altijd voor zorgen dat al je gasten Genieten zonder Gluten.