Bugles nacho's

Dat ik een nacho liefhebber ben is geen geheim. Toch moet je blijven vernieuwen als het aankomt op recepten en blijven uitproberen. Deze keer werden de nacho chips vervangen door Bugles chips. Bugles zijn enorm lekker met smeerkaas erin, maar zijn dus ook een mooie basis om nacho’s van te maken.

 

Ingrediënten:

- Zak Bugles

- Rode ui

- Chili saus

- Heksenkaas (let op, alleen het echte merk is glutenvrij)

- Geraspte kaas

 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 150 graden terwijl je de ui snippert.

 

Begin met het vullen van de ovenschaal met 1 laag Bugles. Strooi hier wat rode ui overheen gevolgd door een klein beetje chilisaus en meerdere theelepels heksenkaas met als laatste een laagje geraspte kaas. Je herhaald dit nog een keer en zet dan de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten.

 

Het is belangrijk dat je de oven niet te hoog zet. De chili saus wil namelijk snel ‘verbanden’ als de oven te hoog staat en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Doe in een schaaltje nog wat chili saus en heksenkaas en zet deze op tafel als dip voor de Bugles, haal de schaal uit de oven en het is tijd om te Genieten zonder Gluten.

Bugles nacho's