Nacho's

Iedereen heeft wel een gerecht waar hij of zij bekend om staat bij al zijn/haar vrienden. Bij mij is dit gerecht een heerlijke schaal vol met nacho's. Bij andere wordt er misschien een schaaltje chips op tafel gezet wanneer er visite langs komt op zaterdagavond. Bij mij komt er standaard een schaal nacho's op tafel. 

 

Ingrediënten: 

- Blauwe Doritos

- Spekjes

- Ui/lente uit

- Creme fraiche

- Barbecue/tomaten saus

- Guacamole 

- Kookroom

- Cheddar kaas

 

Zet de oven aan op 160 graden. Bak de spekjes in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten. De spekjes hoeven niet geheel uitgebakken te worden, want ze gaan de oven nog in. Voeg op het laatste moment voor ongeveer 1 minuut de helft van de (lente) ui toe. 

 

Zet een pan op voor de kookroom om kaassaus te maken. Zodra de kookroom begint te koken, zet je het vuur laag en voeg je de cheddar kaas toe. Zorg dat je goed met een garde door de pan blijft roeren na het toevoegen van de cheddar kaas.

 

Leg de helft van de Doritos in een ovenschaal en verdeel de helft van de spekjes over de chips. Verdeel over de nacho's en spekjes een paar toefjes van de guacamole, barbecue saus en creme fraiche. Zorg ervoor dat je niet te veel saus op 1 plek doet, hierdoor worden de chips zacht in de oven.  Schenk de helft van de kaassaus over de chips. Na het toevoegen van de saus begin je opnieuw met de chips, gevolgd door de spekjes, sauzen en als laatst de helft van de (lente) ui die niet is meegebakken met de spekjes. 

 

Geen tijd/zin om de kaassaus te maken? Je kunt de nacho's ook maken met geraspte kaas tussen de lagen chips in en boven op. Wanneer je dit doet, moet het wel 5 minuten langer in de oven staan. Doe je dit niet, dan is de kaas tussen de lagen in niet goed gesmolten, wat minder lekker is. 

 

Zet de ovenschaal voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven en daarna kun je heerlijk Genieten zonder Gluten!