Pulled chicken quesadilla

Glutenvrije wraps zijn koud lastig te eten. Ze vallen uit elkaar wanneer je ze wil oprollen en hebben, naar mijn mening, weinig smaak. Dit is dan ook de reden dat ik ze graag warm eet als quesadillas voor lunch of als borrelhapje wanneer ik visite heb. Zelf gebruik ik altijd de wraps van Schär, omdat deze redelijk groot zijn en daarnaast ook met regelmaat in de aanbieding zijn bij de Albert Heijn.

 

Ingrediënten:

- 2 glutenvrije wraps

- 1 kipfilet

- Barbecue saus (zelf gebruik ik Black Jack smokey barbecue saus)

- 1 rode ui

- Peper & zout

- Knoflook- & uienpoeder

- 3 plakken cheddar kaas

- (knoflook) Olie

 

Zet een pan met water en zout op het vuur. Zodra het water kookt voeg je de kipfilet toe aan de pan. Laat de kip ongeveer 10/15 minuten koken zodat hij gaar is, het is afhankelijk van de dikte van de kipfilet hoe lang het duurt tot de kip gaar is. Terwijl je de kip kookt, snipper je de ui.

 

Wanneer de kip gaar is leg je hem op een snijplank en ga je hem met 2 vorken uit elkaar 'trekken'. Doe de kip in een bak en voeg 1 eetlepel barbecue saus, peper, zout, uienpoeder, knoflookpoeder en ui toe en roer goed door elkaar.

 

Zet een koekenpan op het vuur die groot genoeg is om een wrap in zijn geheel in te leggen. Zodra de pan warm is, voeg je 2 eetlepels olie toe en de hele inhoud van de bak met kip en ui. Bak de kip ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Haal hierna de kip uit de pan, maar maak de pan niet schoon. De achtergebleven saus en olie resten zorgen voor een lekker smaak aan de wrap.

 

Leg de eerste wrap de koekenpan en beleg deze met de kip, 3 plakken cheddar kaas en leg de 2 wrap er bovenop. Zorg dat je de randen vrij houdt, dit verkleind de kans dat de kip eruit valt tijdens het omdraaien van de wrap. Mocht je wrap te klein zijn voor 3 plakken gebruik je uiteraard minder.

 

Na ongeveer 10 minuten op laag vuur draai je de wraps om. Gebruik hiervoor een spatel en doe het vooral snel. Hoe langzamer en voorzichtiger je het wilt doen, hoe meer kans dat de inhoud uit de wrap valt. Na 10 minuten op een laag vuur, als de kaas goed is gesmolten, kan de quesadilla van het vuur gehaald worden.

 

Snijd de quesadilla in stukjes zodat je het makkelijker kunt eten. Zelf snijd ik altijd met een pizza snijder! Heb je visite? Zet naast de quesadilla nog wat sausjes op tafel zodat je gasten kunnen dippen in een saus na keuze!

 

Twist op het recept:

Uiteraard kun je nog van alles toevoegen aan de quesadilla zoals mais en stukjes tomaat. Daarnaast kun je de kip ook vervangen door bijvoorbeeld tonijn.