Diner

Elke avond moet er hoe dan ook eten op tafel komen. Soms is dit een snelle hap, maar in de weekenden bestaat dit bij mij uit een zeer uitgebreide maaltijd. In weekend probeer ik ook verschillende nieuwe gerechten uit, in de hoop dat het een 'hit' is. 

 

Vaak wordt gedacht dat avondeten een lastige maaltijd is om glutenvrij te maken. Als je het mij vraagt is dit juist de makkelijkste maaltijd van de dag. Aardappelen en rijst zijn altijd goed en er zijn veel lekkere glutenvrije pasta's verkrijgbaar. Vlees en vis is van zichzelf glutenvrij. Pas op het moment dat het gepaneerd wordt het een no-go voor een glutenvrij persoon. 

Sausjes zijn vaak de grote boosdoener bij het avondeten. Vaak is het bindmiddel dat hiervoor wordt gebruikt niet glutenvrij. Uiteraard zijn er ook glutenvrije opties, maar dit zijn er vaak minder. Zelf maken is natuurlijk ook een goede opties en dus ook iets wat ik vaak doe. Daarnaast sta ik elke maand minimaal 1 keer gemiddeld 30 minuten voor het saus schap in diverse supermarkten. De receptuur van sauzen wordt ontzettend vaak gewijzigd, dus probeer ik altijd te kijken of er weer een nieuw saus is die ik kan uitproberen.