Aardappel taco schotel

omdat ik 9 van de 10 keer voor 1 persoon kook, heb ik vaak veel halve producten/ingrediënten in de koelkast. Hierdoor gooi ik vaak van alles bij elkaar ik de hoop dat het lekker is. De ene keer is het een hit, de andere keer een drama Hier uit is mijn aardappel taco schotel ontstaan. Puur omdat ik taco's heerlijk vind, maar het niet altijd handig is om het met de schelpen te eten is mijn schotel met aardappel ontstaan. 

 

Ingrediënten: 

- Krieltjes

- Cheddar kaas

- Geraspte kaas

- Taco kruiden (let hier goed bij op, niet elk merk is glutenvrij)

- Uit

- Wortel

- Gehakt 

- Bruine bonen

- Paprika 

- Tomaten 

- Champignons 

 

Begin met het voor bakken van de aardappelen. Bak ze ongeveer 10- 15 minuten in een pan op middel hoog vuur. Zelf vind ik het altijd lekker als mijn krieltjes krokant zijn. Aangezien er in de oven nog kaas overheen gaat waardoor ze soms zachter worden van het vet uit de kaas, zorg ik dat ze goed krokant de oven in gaan. 

 

Terwijl je de aardappelen bakt, snij je alle groenten klein. Het maakt niet uit hoeveel je van de groenten in huis hebt. De ene keer heb ik weer wat meer champignons in huis en de andere keer maar een halve paprika. Ik gooi het er allemaal in, ook top om voedsel verspilling tegen te gaan! 

 

Zodra de aardappelen gaar zijn, doe je ze in een bak en gebruik je dezelfde pan om de ui in te fruiten. Voeg hierna het gehakt toe om het te rullen. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je alle andere groenten toe aan de pan. Na een minuut of 5 voeg je de taco kruiden en een klein beetje water toe.

 

Na ongeveer 5 tot 10 minuten schep je de groenten en het gehakt in een ovenschaal en leg je de cheddar kaas erop. Hierna leg je de aardappeltjes erop gevolgd door de geraspte kaas. 

 

Ongeveer 15 minuutjes in de oven op ongeveer 180 graden, let op dat je hem niet op gril stand zet! Hierdoor worden de aardappelen heel erg snel zwart. Na de kort tijd in de oven is het tijd om te Genieten zonder Gluten.