Beef teriyaki noodles

Als er iets is wat ik altijd lekker heb gevonden is het teriyaki saus, maar helaas is deze vrijwel nooit glutenvrij. Bij teriyaki denk ik meteen aan rundvlees en noodles met heel veel groenten. Met deze gedachten heb ik dan ook het volgende recept gemaakt. Gewoon alles wat me lekker lijkt bij elkaar gooien en hopen dat het lukt en ik moet zeggen; het is zeer goed gelukt!

 

Ingrediënten:

Marinade

­- Soja saus

- Ketjap

- Honing

- Uien & knoflook poeder

 

- Runderlappen

- Witte kool

- Wortel

- Kastanje champignons

- Peultjes

- Sperziebonen

- Rijst noodles

 

Het vlees moet ongeveer 2 uur in de koelkast in de marinade liggen. Uiteraard is korter ook wel mogelijk, maar dan is de smaak minder. Voeg alle ingrediënten voor de marinade samen in een bak. De hoeveelheid is eigenlijk op gevoel. Zelf heb ik vooral veel soja saus in de marinade zitten en honing. De honing zorgt ervoor dat de marinade ook wat dikker wordt. Zelf marineer ik mijn vlees altijd in een diepvries zak, zodat ik het eventueel ook meteen de vriezer in kan gooien wanneer ik te veel heb gemaakt voor een avond.

 

Om ervoor te zorgen dat het koken lekker snel gaat, snijd ik altijd mijn al voordat ik het vuur aanzet. Op deze manier is het allemaal net iets sneller klaar.

 

Om te beginnen zet je een pan water op voor de noodles. Je kookt de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Daarnaast zet je een wokpan met een beetje olie op het vuur.

 

Haal het vlees uit de koelkast en bak het in de pan. Zorg dat je de marinade niet weggooit of al meteen in de pan doet. Bak het vlees voor ongeveer een minuut of 5 en voeg daarna alle groenten behalve de kool toe aan de pan.

 

Afhankelijk van hoe je je groenten wil hebben voeg je na ongeveer 10 minuten de noodles toe aan de pan. Heb je liever dat je groenten helemaal zacht worden, laat dan de groenten langer op staan voordat je de noodles toevoegd.

 

Na een paar minuutjes voeg je de kool en marinade toe aan de pan. Zorg dat je alles goed doorroert waardoor de marinade echt over de hele pan verdeeld wordt. Laat de marinade ongeveer 5 minuten mee bakken voordat je de pan van het vuur haalt en kunt Genieten zonder Gluten.

Beef teriyaki noodles
Groenten