Beenham plaatpizza

Je ziet steeds meer recepten voorbij komen voor plaatpizza. Glutenvrij is dit best lastig omdat niet alle kant en klare degen even lekker zijn en vooral ook zeer prijzig. Je kunt natuurlijk het deeg zelf maken, maar ik heb ervoor gekozen om dit niet te doen. Deze plaatpizza heb ik gemaakt met beenham, maar eigenlijk kan je alles op het deeg lekker dat je zelf lekker vindt.

 

Ingrediënten:

- Bladerdeeg (ik gebruikte Schär)

- Crème fraiche

- Rode ui

- Courgette

- Champignons

- Beenham

- Mozzarella

- Geraspte kaas

 

Zorg dat je het bladerdeeg tijdig uit de vriezer haalt en in de koelkast legt. Op deze manier kun je het uitrollen zonder dat het compleet breekt. Helaas is het niet te voorkomen dat het een klein beetje breekt. Dit is helaas een van de lastige glutenvrije producten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je eigen deeg te maken, maar hier ben ik zelf nog niet echt goed in. Hopelijk hiervoor in de toekomst een recept.

 

Voordat je begint met maken van de pizza snijd je alles al in stukjes. Dit zorgt ervoor dat je snel door kan en binnen 5 minuten de pizza in de oven kan zetten.

 

Om te beginnen rol je het deeg uit en ga je er kort overheen met een deegroller om het wat platter te maken. Doe dit niet met brute kracht want dan overleeft het bladerdeeg het helaas niet. Wanneer het breekt, kun je dit proberen met een beetje water waar aan elkaar te plakken, maar doe niet te veel.

 

Als je het deeg hebt uitgerold is het tijd om deze te besmeren met crème fraiche. Hierna is het tijd om de ingrediënten op de pizza te leggen. De volgorde is hierbij niet heel belangrijk, zolang de kaas maar bovenop komt.

 

Zodra alles op de pizza ligt, is het tijd om hem in de oven te schuiven. Kijk op de verpakking van het deeg op hoeveel graden je de oven moet zetten en hoe lang het duurt voor het deeg om te garen. Let tussendoor goed op, want je wil natuurlijk niet dat de kaas verbrand en het deeg nog niet gaar is.

 

Na het wachten is het dan eigenlijke tijd voor het moment waar je op hebt zitten wachten. Het aanvallen van de pizza! Je kunt eventueel nog wat barbecue saus toevoegen aan de pizza en daarna is het Genieten zonder Gluten.