Bloemkool risotto

Soms is het lastig om elke dag genoeg groenten te eten. Om dit te voorkomen ben ik altijd op zoek naar een andere manier om groenten te verwerken in mijn diner. Sinds een tijdje is bloemkool- en broccoli rijst een ding geworden en ben ik er dus mee gaan experimenteren. De rijst is te maken door de groenten zeer fijn te hakken, maar je kunt het ook kant en klaar in de winkel kopen. Na wat experimenteren ben ik tot het volgende recept voor bloemkool risotto gekomen.

 

Ingrediënten:

- rode ui

- wortel

- paprika

- courgette

- bloemkool rijst

- pangasius filet

- glutenvrije maggi

 

Begin met het snijden van alle groenten. Om ervoor te zorgen dat je verschillende structuren in de maaltijd krijgt, heb ik de verschillende groenten in verschillende maten gesneden. Daarnaast bak ik ze ook verschillende tijden zodat er nog meer structuren zijn.

 

Allereerst fruit je de rode ui in wat olijfolie en voeg je eventueel naar smaak nog kruiden toe. Zelf maak ik weinig gebruik van kruiden, helemaal omdat ik aan het eind maggi toevoeg. Deze bevat van zichzelf al veel smaak, waardoor ik kruiden onnodig vind. Het enige wat ik hooguit toevoeg is een klein beetje paprika poeder.

 

Zodra je ui gefruit is, voeg je de wortel, paprika en courgette toe aan de pan. Je laat de groenten voor 5 tot 15 minuten op staan. De tijd is afhankelijk van hoe je de groenten wil hebben. Ik heb de groenten graag nog aan de harde/rauwe kant dus bak ze maar kort. Heb je de groenten liever goed doorgebakken/zacht, laat de groenten dan lang op staan.

 

Wanneer je groenten van structuur naar je zin is, voeg je de bloemkoolrijst toe aan de pan. Je laat de bloemkool voor ongeveer 10/15 minuten mee bakken met de andere groenten. De laatste 5 minuten voeg je maggi toe naar smaak. Zorg dat je goed roert om te voorkomen dat de maggi slechts op één gedeelte van de bloemkoolrijst zit.

 

Terwijl de bloemkoolrijst bakt in de pan, zet je een tweede pan op om je visfilet te bakken. Zelf eet ik graag pangasius filet, maar eigenlijk is elke vis wel lekker bij dit gerecht.

 

Zodra de bloemkoolrijst en visfilet klaar zijn, rest je alleen nog het opscheppen en kun je heerlijk Genieten zonder Gluten.