Broccoli bowl

Soms heb je tijdens het avond eten geen zin in een warme maaltijd, maar uiteraard wil je wel een goede maaltijd eten. Broccolirijst is hier perfect voor, want je kan het zowel warm als koud eten. Dit in combinatie met onder andere avocado en zalm zorgen voor een heerlijke broccoli bowl die je in 5 minuten op tafel hebt staan

 

Ingrediënten:

- Broccolirijst

- Avocado

- Komkommer

- Sojabonen

- Zalm

- Rucola

- Gekookt ei

- Bosui

 

Begin met het koken van je ei. Dit kan zoals je het zelf graag hebt, hij hoeft niet perse hard of zacht gekookt te zijn. Daarna zet je de zalm in de oven. Dit kan je in principe ook al de dag van te voren doen. Zelf had ik nog zalm over van de dag ervoor, deze heb ik in de koelkast bewaard en voor dit recept gebruikt. Deze heb ik even licht opgewarmd zodat er toch een klein beetje warmte in gerecht zit.

 

Hierna ga je langzaam de bowl maken. De volgorde en hoeveelheid staat eigenlijk niet vast. Het is vooral wat je zelf lekker vind. De volgorde was bij mij als volgt:

Begin met het bedekken van de bodem met de broccolirijst. Deze kun je kant en klaar kopen of zelf maken met een verse broccoli. Puree een deel van de avocado tot crème en smeer deze uit over de rijst. Voeg de komkommer, sojabonen, zalm, rucola en bosui toe.

 

Zoals gezegd, binnen 5 minuten staat het op tafel. Het is namelijk na het voegen van alle ingrediënten al klaar en tijd om te Genieten zonder Gluten.

Broccoli bowl