Burrito

Glutenvrije wraps, ik heb er altijd ruzie mee. Ze breken, vallen uit elkaar, zijn niet op te vouwen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Toch ben ik gaan experimenteren hoe je wraps het beste kunt eten. Koud is absoluut geen aanrader, maar wanneer je ze opwarmt zijn ze goed te eten en zelf ook een soort van op te rollen.

 

Ingrediënten:

- Glutenvrije wrap (ik gebruik die van Schär)

- Kipfilet

- Kidney bonen

- Mais

- Prei

- Paprika

- Rijst

- Verse spinazie

- Burrito kruiden

 

Zet een pan water op om de rijst te koken zoals beschreven op de verpakking. Zorg dat je niet te veel rijst kookt. De wrap zelf is al aardig vullend, als je dus te veel rijst erbij doet met alle andere ingrediënten wordt het een zwaar gerecht.

 

Zet een pan met een klein beetje olie op het vuur en bak de in stukken gesneden kip hierin. Gebruik geen kruiden voor de kip, dit doe je aan het einde met de burrito kruiden.

 

Zodra de kip ongeveer 5 minuten in de pan heeft gezeten, voeg je de prei en paprika toe aan de pan. Afhankelijk van hoe jij je paprika graag in je eten hebt, laat je de paprika 5 tot 10 minuten mee bakken voor dat je andere ingrediënten toevoegt. Zelf vind ik mijn paprika aan de harde, rauwe kant erg lekker. Ik voeg de kidney bonen en mais dus al erg snel toe.

 

Na ongeveer 5 minuten nadat je de kidney bonen en mais hebt toegevoegd, strooi je de burrito kruiden over de kip en groenten. Let bij de aanschaf van de kruiden heel goed op of je ze mag. Er zijn veel merken waarvan de kruidenmix niet glutenvrij is. Zelf heb ik die van de Jumbo gebruikt. Deze is lekker, glutenvrij en goedkoper dan de gemiddelde ‘bekende’ merken. Voeg ook een klein beetje water toe aan de pan. Zorg dat je niet te veel toevoegt, dan krijg je een echte saus wat nu niet de bedoeling is.

 

Leg de wrap voor ongeveer anderhalve minuut in de magnetron. Voeg ondertussen de gekookte rijst toe aan de pan met kip en groenten en roer het geheel goed door elkaar. Leg de wrap op een bord en leg er een klein beetje verse spinazie op. Leg op de spinazie twee flinke scheppen van de burrito vulling, rol de burrito op en je kunt Genieten zonder Gluten.

 

Wanneer je wilt kun je altijd nog kaas toevoegen aan de burrito. Glutenvolle burrito’s gaan vaak nog de oven in voordat je ze serveert. Zelf doe ik dit expres niet, omdat ik vind dat glutenvrije wraps in de oven snel hard en oneetbaar worden.

Burrito