Chili fries

Friet; op zijn tijd vind ik het heerlijk, maar ik eet het absoluut niet elke week. Als ik het eet maak ik ze ook altijd in de airfryer in plaats van een frituurpan of het halen bij de friettent. Soms wil je net iets anders dan standaard friet. Zeker gezien het feit dat ik vrijwel nooit glutenvrije snacks koop omdat ik deze gewoon te duur vind om elke keer bij mijn friet te maken. Een geweldig recept hiervoor zijn deze chili fries. Eigenlijk een soort chili con carne met friet, wie krijgt daar geen honger van.

 

Ingrediënten:

- Friet

- Gehakt

- Paprika, knoflook en uien poeder

- Rode paprika

- Ui

- Tomaten puree

- Tomaten blokjes uit blik

- Kidney bonen

- Rundvlees bouillon

 

Als eerst gaan we aan de slag met het maken van chili. Zet een braadpan op het vuur en voeg een klein beetje olie toe. Zodra de olie warm is, kan het gehakt worden toegevoegd om te rullen. Terwijl het gehakt in de pan zit, voeg je de kruiden toe en roer je het goed door.

 

Na een minuut of 5 voeg je de in stukken gesneden paprika en ui toe en laat dit een paar minuten opstaan. Hierna voeg je de tomaten puree, tomaten blokjes, kidney bonen en bouillon toe aan alles. Roer het geheel goed door elkaar en doe daarna de deksel op de pan. Laat de pan voor een uur 2 op een laag vuur staan met de deksel erop.

 

Haal na 2 uur de deksel van de pan en zet het vuur iets hoger. Terwijl de saus rustig indikt, bak je de friet. Zodra de friet klaar is leg je ze in een ovenschaal met daarop de chili gevolgd door cheddar kaas. Zet het geheel nog voor ongeveer 5 minuten in de oven zodat de kaas goed kan smelten.

 

Haal de schaal uit de oven, zet hem op de tafel, deel servetten uit voor iedereen; allemaal tegelijk op de schaal duiken en Genieten zonder Gluten.