Garnalen courgetti

Als je het mij vraagt kan je altijd pasta eten, ook wanneer het enorm warm is. Toch zijn een aantal mensen van mening dat pasta in de zomer, wanneer het 30 graden is, niet echt een goed idee is. Speciaal voor deze mensen heb ik een heerlijk courgetti recept met garnalen. Warm lekker als diner en koud ook heerlijk als lunch.

 

Ingrediënten:

- Courgetti/courgette

- Cashew noten

- Ui

- Knoflook

- Garnalen

- Wortel

- Zongedroogde tomaat

- Crème fraiche

 

Als eerste doe je de ongezouten cashew noten in een pan om ze licht te roosteren. Dit doe je in een koekenpan zonder olie of boter. Let wel op dat je het vuur niet te hoog zet en de pan met regelmaat schud zodat de noten omrollen. Wanneer ze licht geroosterd zijn, haal je ze van het vuur af.

 

Begin met het fruiten van de ui en knoflook voor ongeveer een minuutje of 3. Daarna voeg je de wortel toe en dit laat je ook weer voor ongeveer 3 minuten opstaan. Terwijl dit opstaat, zet je een kleine pan op het vuur om de garnalen, met een beetje knoflook, om ze te grillen.

 

Als je de garnalen hebt opgezet, voeg je de zongedroogde tomaten en courgetti toe. Zelf was ik lekker lui en heb ik een bak courgetti gekocht in de supermarkt. Je kan deze natuurlijk ook zelf maken van een courgette met een spiraalsnijder. Wanneer de courgette wat zachter/flexibeler van structuur wordt, voeg je ongeveer een eetlepel crème fraiche toe.

 

Wanneer de crème fraiche goed gesmolten is, voeg je de noten en garnalen toe en laat je  dit nog even een minuutje als geheel op het vuur staan. Hierna is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

Garnalen courgetti