Gevulde paprika

Groenten worden vaak gezien als bijgerecht, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Groenten kunnen een gerecht vaak compleet maken en in sommige gevallen de basis van het gerecht. Zonder de groenten valt het hele gerecht uit elkaar. Zo ook bij dit gerecht, waar de paprika de basis vormt.

 

Ingrediënten:

- Hele paprika

- Shoarma

- Ui

- Wortel

- Tomaat

- Rijst

- Geraspte kaas

 

Begin met het koken van de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Terwijl de rijst kookt begin je met het snijden van de overige groenten. Snijd de paprika door de midden en haal de zaadlijsten eruit.

 

Afhankelijk van je eigen smaak bepaal je of je de paprika voor bakt in de oven of niet. Wanneer je houdt van een zachte paprika, doe je hem tijdens de volgende stappen al in de oven. Zelf houd ik ervan als mijn paprika nog een beetje bite heeft. Ik heb hem dus pas in de oven gedaan zodra hij gevuld was.

 

Voor het maken van de vulling zet je een pan op met een klein beetje olie waarin je de uit fruit. Na ongeveer een minuutje of 3 voeg je de shoarma toe aan de pan. Zodra deze gaar is voeg je de wortel en de tomaat toe. Dit geheel laat je ongeveer voor 5 minuten opstaan voordat je de rijst toevoegt.

 

Na ongeveer 5 minuten bakken met de rijst, is het tijd om de vulling in de paprika’s te doen. Bovenop de vulling doe je naar eigen smaak geraspte kaas. Zelf ben ik een echte kaas liefhebber, dus ik gebruik veel kaas. Hierna zet je de paprika’s voor ongeveer 10 minuten in een oven die op 180 graden is voor verwarmd.

 

Houd je oven goed in de gaten, je wil niet dat de kaas gaat verbranden. Als dit gebeurd, haal je de paprika’s eerder uit de oven dan de hiervoor genoemde 10 minuten. De vulling is al gegaard in de pan, de oven is puur voor het garen van de paprika. Zodra je de paprika’s uit de oven haalt is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

Gevulde paprika