Groenten lasagne

Het is niet altijd makkelijk om ervoor te zorgen dat een vegetarisch gerecht ook een vullend gerecht is. Zelf vind ik een lasagne altijd een goed vullend gerecht en ik ben van mening dat dit ook vegetarisch heel vullend kan zijn. Na meerdere probeersels is het volgende recept eruit gekomen.

 

Ingrediënten:

- Lasagne bladen

- Rode ui

- Pompoen

- Tomaten

- Groentebouillon

- Courgette

- Rode paprika

- Geraspte kaas

- Spinazie á la crème

 

Voordat je begint verwarm je de oven op 180 graden voor en zet je de groenten bouillon op het vuur.

 

Terwijl de bouillon op staat is het tijd om de groenten vluchtige te bakken. Begin met de ui in de pan voor ongeveer een minuutje of 3. Hier voeg je de pompoenblokjes toe. Ik was zelf lui en had kant en klare blokjes gezocht, maar je kunt natuurlijk ook een verse pompoen kopen en hem zelf in blokjes snijden.

 

Ongeveer een minuutje of 5 later voeg je de tomaten toe en laat je deze heel even mee bakken. Je laat deze groenten voor ongeveer 2 minuten opstaan en voegt ze daarna toe aan de pan met bouillon om alles in de bouillon te laten garen.

 

Terwijl de pompoen in de bouillon gaart, zet je de courgette en paprika op in een pan met een klein beetje olie.

 

 

Wanneer de pompoen gaar is, puree je de groenten in de bouillon tot een saus. Het beste is om ongeveer de helft van de bouillon even apart te houden. Op deze manier kun je dit nog toevoegen wanneer de saus de dik blijft en krijg je geen waterige saus. Als laatste voeg je de spinazie á la crème toe aan de saus. Helaas kleurt deze groene groenten niet heel mooi bij de oranje saus die je al hebt. Ik verzeker je, de vreemde kleur staat niet gelijk aan de uiteindelijke smaak.

 

Voeg hierna de courgette en paprika toe aan de oranje saus. Toch iets te veel bouillon gebruikt? Voeg dan juist de saus toe aan de pan met courgette en paprika zodat je de saus op een laag vuur kunt laten indikken.

 

Als de saus klaar is, is het tijd om te gaan stapelen in de ovenschaal. Laagje saus, beetje kaas en dan lasagne bladen. Blijf dit herhalen totdat de saus op is of de ovenschaal vol. Veel saus over en geen plek meer in je schaal? Vries de overige saus dan in voor een volgende keer lasagne of als saus bij je pasta.

 

Ongeveer 40 minuten in de oven en dan is het tijd om de lasagne op tafel te zetten. Helaas is de kleurencombinatie niet de juiste om een mooie foto te maken, maar dat wil niet zeggen dat je van dit gerecht niet heerlijk kunt Genieten zonder Gluten.