Kip ragout

Iets wat mijn moeder vroeger vaak at was ragout en ik was er altijd benieuwd na, maar helaas het was niet glutenvrij. Consenza heeft een glutenvrije ragout uit blik, maar ik moet zeggen dat ik deze niet echt smakelijk vind. Deze ragout is redelijk zout, maar verder zit er weinig smaak aan. Tijd dus om het zelf te gaan maken, want het is totaal niet lastig om te maken.

 

Ingrediënten:

- Kippenbouten

- Kippenbouillon

- Roomboter

- Ui

- Kastanje champignons

- Champignons

- Meel

- Slagroom

 

Begin met het koken van de kippenbouten in de kippenbouillon tot de kip gaar is. Het is afhankelijk van de hoeveelheid kip hoeveel bouillon je nodig hebt en hoe lang het ongeveer duurt tot alle kip gaar is. Zelf heb ik 2 kippenbouten gebruikt. Gemiddeld duurt dit ongeveer 20 minuten. Zorg dat je het vuur niet te hoog zet, want dan verdampt de bouillon en dat is niet de bedoeling. Je hebt de bouillon namelijk nog nodig na het koken van de kip. Gooi hem dus vooral niet weg op het moment dat de kip gaar is.

 

Als de kip gaar is, haal je deze uit de pan en laat je even afkoelen. Terwijl hij afkoelt, bak je in ongeveer 40 gram boter de gesnipperde ui en de in plakjes gesneden champignons. De hoeveelheid champignons mag je zelf bepalen en is geheel naar smaak. Zelf had ik ongeveer evenveel kip als champignons gebruikt, maar doe vooral wat je zelf lekker vind.

 

Als de kip afgekoeld is, haal je het velletje van de kip en daarna haal je met 2 vorken alle kip van het bot af. Het velletje doe je weg en de rest van de kip doe je in een kom.

 

Zet een pan op het vuur en zodra deze warm is voeg je ongeveer 60 gram boter toe. Wacht tot de boter gesmolten is, maar laat hem niet bruin worden. Als de boter gesmolten is, voeg je ongeveer 2 eetlepels meel toe en zorg je dat je dit goed roert. Langzaam voeg je ongeveer 800 ml bouillon toe, terwijl je blijft roeren. Wanneer de bouillon goed is doorgeroerd, voeg je 80ml slagroom toe en ook dit doe je al roerend.

 

Als laatste is het tijd om de kip en champignons met uien toe te voegen aan de pan. Laat dit geheel voor ongeveer 5 minuten opstaan, voeg peper en zout toe, bak eventueel een broodje af voor erbij en het is tijd om te gaan Genieten zonder Gluten.

Kip ragout