Mihoen

Wanneer er vroeger chinees werd gehaald, namen mijn moeder & zus altijd bami en mijn vader & ik nasi. Vaak wilde ik ook iets met slierten, maar helaas was bami geen optie. Mihoen is vaak bij de afhaalchinees ook niet glutenvrij. Hierdoor ben ik dus zelf op zoek gegaan naar een smaakvol recept om mijn eigen mihoen te maken.

 

Ingrediënten: 

- Hamblokjes

- Spekreepjes 

- Kip (voor extra smaak kun je ervoor kiezen gemarineerde kip te gebruiken)

- Eieren

- Paprika's 

- Champignons

- Erwten 

- Mihoen

- Ketjap

- Prei/bosui

 

Zet een pan water op het vuur voor de mihoen. Zodra het water kookt, bereid je de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

 

Doe de hamblokjes en spekreepjes in een pan zonder olie. Terwijl je de blokjes en reepjes bakt, zet je een pan op om de eieren te roerbakken. 

 

Na ongeveer 5 minuten voeg je de kip toe aan de pan met de spekjes en hamblokjes. Wanneer de kip aan het garen is, snijd je de champignons, prei en paprika's in stukken. Zodra de kip gaar is, voeg je de groenten en het ei toe. 

 

Wanneer je de mihoen klaar is, is het belangrijk deze goed af te spoelen met koud water. Na het afspoelen, snijd je de mihoen in stukjes en voeg je de mihoen toe aan de groenten en het vlees. 

 

Laat het ongeveer 5 minuten op staan en voeg daarna de ketjap toe. Let hierbij op dat niet iedere ketjap glutenvrij is! Zorg dus dat je de juiste ketjap koopt in de winkel. Roer de ketjap goed door alles heen en na ongeveer 5 minuten is het tijd om te Genieten zonder Gluten!