Rendang

Ik probeer altijd zo gevarieerd mogelijk te koken en kijk graag of er gerechten uit diverse keukens zijn die ik nog kan proberen te maken. Zo kwam ik dit Indonesische gerecht tegen, iets wat mijn zus vaak eet. Je kunt het helemaal zelf maken met verse kruiden, maar er zijn ook kruidenpasta’s te koop in de winkel. Niet elke pasta is glutenvrij, maar met die van de Jumbo zet je in 2 uur een heerlijk rendang op tafel! 

 

Ingrediënten:

- Rijst

- Rendang pasta (Jumbo huismerk)

- Sperziebonen

- Runderriblappen

- Rode paprika

- Uien

- Knoflook

 

Begin met het snijden van het vlees in smalle repen. Terwijl je het vlees snijdt, zet je een braadpan op het vuur met olie. Zodra de olie warm is, voeg je het vlees toe aan de pan. Braad het vlees licht aan en voeg na een minuutje of 3 de rendang pasta toe aan het vlees samen met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water. Laat het water even op hoog vuur een paar minuten koken. Zet daarna het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 2 uur sudderen. Na de 2 uur zet je het vuur een klein beetje hoger en haal je de deksel van de pan. Op deze manier kan de saus indikken.

 

Wanneer je de saus laat indikken, begin je met het maken van de groenten en de rijst. Snijd de paprika in lange smalle repen en de uien in halve ringen. Begin met het karamelliseren van de uien in een pan met een klein beetje olie.  Voeg na ongeveer 5 minuten de paprika en sperziebonen toe. Wanneer de groenten ongeveer 10 minuten op staan voeg je knoflook en paprika poeder toe. In mijn ogen kun je nooit genoeg knoflook toevoegen aan een gerecht, maar ik raad iedereen aan dit gewoon op gevoel toe te voegen. Terwijl de groenten garen, kook je de rijst volgens de verpakking.

 

Zodra de saus is ingedikt is het tijd om te gaan genieten! Zelf ben ik een sausjes mens, dus zowel over mijn rijst als groenten giet ik een beetje van de saus waarin het vlees gegaard is. Dit is natuurlijk geen must, want vooral de groenten hebben door de knoflook al veel smaak, maar voor de rijst kan het wel net dat beetje extra toevoegen. Eenmaal alles op jouw manier op je bord is er slecht nog een ding wat je kunt gaan doen; namelijk Genieten zonder Gluten.