Romige tomaten risotto

In Polen heb ik voor het eerst kennis gemaakt met romige tomaten risotto met garnalen. Dit recept moest en zou ik in mijn handen krijgen om er daarna nog een eigen twist aan te geven. Mijn vader is alles behalve een garnalen fan, dus moest ik deze voor het vervangen. Hierdoor kwam ik op de churizo worst. Zelf houd ik van die worst en garnalen, dus waarom kiezen als je het beide kunt hebben!

 

Ingrediënten

- Bouillon blokje (smaak naar eigen keuze)

- Ui

- Olie

- Risotto rijst

- Tomatenpuree

- Paprika

- Chorizo worst

- Mascarpone

- Garnalen

- Rucola

 

Snij de groenten en chorizo alvast in stukje, dit is makkelijker dan het tijdens het koken te doen. Zeker wanneer je nog nooit risotto hebt gemaakt. Je moet bij het maken van risotto non stop opletten en roeren, dus voorsnijden is handig, maar geen must. Ondertussen zet je een pan met water op het vuur en voeg je een bouillon blokje toe zodat je bouillon klaar is voor gebruik.

 

Zet en pan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Fruit de uien in de olie en voeg daarna de risotto rijst toe. Roer dit goed door en voeg daarna de tomatenpuree toe aan de rijst. Hierbij is het heel belangrijk dat je ook dit goed roert. Zorg dat elke rijstkorrel rood kleurt van de tomatenpuree.

 

Wanneer elke korrel rood is, voeg je de eerste schep bouillon toe. Roer goed in de pan en zorg dat de rijst alle bouillon opneemt. Zodra de bouillon is opgenomen, voeg je een nieuwe schep toe. Dit blijf je doen tot de rijst geen bouillon meer opneemt.

 

Terwijl de rijst bouillon opneemt, wok je de paprika in een andere pan. Na ongeveer 5 minuten voeg je de stukken chorizo worst toe. Tijdens het bakken van de churizo komt een hoop vet vrij. Na ongeveer 5 minuten haal je de paprika en chorizo uit de pan maar het vet laat je in de pan achter. In dit vet bak je in ongeveer 3 minuten de garnalen gaar. Het is afhankelijk van de grootte van de garnalen hoe lang het duurt tot de garnalen gaar zijn.

 

Zodra de rijst geen bouillon meer opneemt, voeg je de garnalen, groenten en worst toe aan de rijst en roer je het goed door elkaar. Na ongeveer 3 minuten voeg je een schep mascarpone toe om het geheel romig te maken.

 

Leg op je bord een ‘bedje’ van rucola op je bord en schep hier de risotto op. Voeg eventueel Parmezaanse kaas toe en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.