Spinazie wrap met garnalen

Glutenvrije wraps blijven lastig om te eten. Veel vallen uit elkaar of zijn erg smakeloos als je het mij vraagt. Tijd dus om eens te kijken of zelfgemaakte wraps een goede optie zijn. Om ervoor te zorgen dat de wraps ook nog een klein beetje gezond zijn, wordt er verse spinazie toegevoegd. De wraps kunnen met alles gevuld worden, maar ik ging voor garnalen.

 

Ingrediënten:

- Verse spinazie

- Water

- Ei

- Meel

- Ui

- Mais

- Paprika

- Garnalen

- Guacamole/ aioli/ saus naar keuze

- Taco kruiden

 

Je begint met het maken van de wraps. Dit doe je door een handje vol spinazie met ongeveer 60 ml water te pureren. Zodra het een glad mengsel is, voeg je een ei toe en roer je dit goed door tot een geheel. Hierna voeg je het spinazie mengsel toe aan ongeveer 60 gram meel en klop je het tot een soort pannenkoeken mengsel. Dit meel bak je op een laag vuur tot een wrap.

 

Terwijl je langzaam de wrap aan het bakken bent, is het tijd om te beginnen aan de vulling van de wrap. Ik ging zelf voor eens simpele garnalen taco vulling, maar je kunt natuurlijk alles in de wrap doen wat je zelf lekker vind.

 

Begin met het kort bakken van een ui. Na ongeveer 3 minuten voeg je paprika reepjes toe en een klein beetje mais. Dit alles laat je voor ongeveer 5 minuten op staan, afhankelijk van hoe je de paprika graag eet. Als laatste voeg je de garnalen en een beetje taco kruiden toe. Dit laat je op staan tot dat de garnalen helemaal gaar zijn.

 

Dan is het tijd om de wrap te gaan beleggen. Je begint met de wrap in te smeren met een saus naar eigen keuze. Ik koos voor aioli en guacamole. Hierna leg je de vulling met taco kruiden op de wrap, rol je hem op en dan kun je gaan Genieten zonder Gluten.

 

De wraps zijn ook heerlijk om koud te eten tijdens de lunch. Dan kun je hem bijvoorbeeld vullen met tomaten, rauwe ham, feta kaas en pijnboompitten en kun je ook heerlijk Genieten zonder Gluten.

Spinazie wrap met garnalen
Spinazie wrap voor lunch