Taco's

Persoonlijk ben ik verslaafd aan nacho's, maar dit is niet echt een avondmaal te noemen. Taco's daar in tegen worden wel gezien als avondmaal. Uiteraard zijn ze niet altijd even gezond, maar dit heb je zelf geheel in de hand door de keuzes die je maakt. Lees hieronder hoe ik het liefst mijn taco's maak

 

Ingrediënten

- Taco schelpen

- Spekjes

- Ui

- Mais

- Kidney bonen

- Taco kruiden

- Geraspte kaas 

- Guacamole 

- Barbecue saus

- Sla

- Tomaat 

- Komkommer

- Creme fraiche 

 

Zet de oven aan en bak de taco schelpen af zoals staat aan gegeven op de verpakking.

 

Zet een koekenpan op om de spekjes te bakken. Voeg geen olie of boter toe aan de pan, de spekjes zijn vettig genoeg van zichzelf. Terwijl de spek bakt, snipper je de ui en voeg je deze toe aan de pan. 

 

Voeg na ongeveer 5 minuten, zodra de spekje een beetje krokant worden, de mais en kidney bonen toe aan de pan. Dit laat je voor een kleine tien minuten op staan waarna je de kruiden toevoegt. Lees goed op de verpakking van de kruiden of er water moet worden toegevoegd. Zelf doe ik er altijd een klein beetje water bij waardoor een een kleine laag in de pan komt te staan. Op deze manier zit de smaak van de kruiden overal en voorkom je een grote hap met kruiden in je mond tijdens het eten. 

 

Terwijl de kruiden in trekken, begin je aan het vullen van de taco schelpen. Begin met het smeren van de sauzen in de schelp. Gevolgd door de sla, stukjes komkommer en tomaat. Terwijl je de schelpen een voor een vult, voeg je geraspte kaas toe aan de pan met het gehakt. 

 

Wanneer de kaas is gesmolten, voeg je de inhoud van de pan toe aan de taco schelpen. Om de taco af te maken schep je een toef creme fraiche op de taco.  Hierna kun je heerlijk Genieten zonder Gluten. 

 

Tips;

- Gebruik taco cubs om van bovenstaand recept een heerlijk borrelhapje te maken voor feesten.

- Bovenstaand recept is ook heerlijk met kip ipv gehakt.