Visbami

Visbami

Met regelmaat kom ik bij de visboer en elke keer sta ik weer met teleurstelling te kijken naar de visbami. Het is iets wat me enorm lekker lijkt, maar ja bami is een no-go. Tijd dus om die teleurstelling om te zetten in een plan om zelf een heerlijke visbami te creëren.

 

Ingrediënten:

- Prei

- Wortel

- Paprika

- Taugé

- Garnalen

- Bami (ik gebruikte fettuccine van Sam Mills Pasta d’oro)

- Krabscharen

- Vissaus

- Visbouillon

- Bami pasta (ik gebruikte Faja Lobi Bami trafasie speciaal)

 

Begin met het koken van de bami. Om te zorgen dat je 100% vissmaak hebt aan alle ingrediënten, kook je de bami niet in water, maar in visbouillon. Terwijl de bami kookt, snijd je de groenten en krabscharen in kleine stukken. Zodra je de groenten gesneden hebt begin je met het maken van de bami mix.

 

Warm een pan op en voeg een klein beetje olie toe. Zodra de olie warm is, voeg je de prei toe. Na een minuut of 3 voeg je ook de paprika, taugé en wortel toe aan de pan. Om ervoor te zorgen dat deze ook een echte vissmaak krijgen, voeg je een klein beetje van het kookvocht/visbouillon toe aan de pan.

 

Na ongeveer een minuut of 5 voeg je de bami toe aan het geheel. Zorg dat je de bami beetgaar kookt en niet tot snot laat koken. Op deze manier heeft je gerecht meer bite. Gezien het feit dat het nog even mee bakt in de pan voordat het op de tafel komt, kun je beter iets te kort koken dan 30 seconde te lang.

 

Zodra je de bami goed door de groenten hebt geroerd, voeg je ongeveer 1,5 theelepel van de pasta toe. Je kunt natuurlijk ook een bami kruidenmix gebruiken, maar deze zijn vrijwel nooit glutenvrij. Roer de pasta goed het geheel heen.

 

Na het toevoegen van de pasta voeg je een beetje vissaus toe. Doe dit voorzichtig, want het is erg sterk van smaak. Wanneer je te veel saus toevoegt, kan dit ten kosten gaan van de smaak. Begin dus met een klein beetje. Je kunt altijd meer toevoegen, eruit halen is helaas onmogelijk.

 

Wanneer je de bami op smaak hebt, voeg je de krabscharen toe. Let op dat je geen surimi gebruikt. Dit is allereerst geen echte krab, maar daarnaast ook niet glutenvrij. Zodra je de krabscharen goed door de bami hebt geroerd, is het tijd om het laatste ingrediënten toe te voegen; de garnalen. Laat deze kort mee bakken en dan is het helemaal klaar en ben je klaar om te Genieten zonder Gluten.

Visbami