Winterpuree

Groenten zijn altijd een stuk goedkoper en smaakvoller wanneer je ze in de juiste periode koopt. Uiteraard heeft iedereen een lievelingsgroenten die je het liefst elke dag eet, maar wanneer je periode gericht koopt kun je misschien je nieuwe lievelingsgroenten vinden. In de herfst/winter zijn onder andere de volgende groenten goed verkrijgbaar; verschillende soorten kool, koolraap, pastinaak en wortelen. Deze groenten zijn ideaal om een lekkere winterpuree mee te maken.

 

Ingrediënten:

  • Koolraap
  • Aardappelen
  • Kastanje champignons
  • Pompoen
  • Boter
  • Paprikapoeder

 

Winterpuree

Om te beginnen schil je de aardappelen en zet je deze op het voor om ze te koken. Terwijl de aardappelen op staan, is het tijd om de groenten te snijden. De koolraap en pompoen snijd je in blokjes en de champignons in kwarten.

 

Zodra je alle groenten gesneden hebt, begin je met het bakken van de koolraap in een pan met een klein beetje olie. Na ongeveer 5 minuten voeg je paprikapoeder toe aan de koolraap en laat je de blokjes voor nog eens 10 minuten op het vuur staan. Hierna voeg je de pompoen toe aan de pan.

 

Laat de pompoen ongeveer 5 tot 10 minuten meebakken voordat je de champignons toevoegt. Terwijl de champignons voor ongeveer 5 minuten meebakken, is het tijd om de aardappelen te stampen. Om de puree glad te krijgen, voeg je boter toe. Wanneer je echt een hele gladde puree wil hebben, kun je beter melk gebruiken. Ik heb expres gekozen voor boter, omdat ik ‘halve’ puree wilde hebben. Gewoon nog wat van de structuur van een aardappel. Na het stampen van de aardappel voeg je de groenten toe en is het tijd om te Genieten zonder Gluten.