Zalm lasagne

Ik ben van mening dat je bijna alle ingrediënten wel kunt verwerken in een lasagne. Vegetarisch, met vlees of zoals in dit recept met vis. Zalm en spinazie zijn een match made in heaven waardoor ik dus ook niet anders kon dan het toevoegen van deze twee ingrediënten in mijn lasagne.

 

Ingrediënten:

- Lasagne bladen

- Zalm

- Verse spinazie

- Ui

- Wortel

- Paprika (ik gebruikte rode)

- Champignons

- Crème fraiche

- Geraspte kaas

- Mozzarella

 

Voor dit recept heb ik de glutenvrije lasagne bladen van de Albert Heijn gebruikt. Lees op de verpakking van de lasagne bladen die je gebruikt op hoeveel graden je de oven moet verwarmen. De vulling is redelijk snel gemaakt, dus zorg dat je begint met het voorverwarmen van de oven.

 

Begin met het fruiten van de ui in een pan met een klein beetje olie. Voeg na ongeveer een minuut of 5 de wortel toe aan de pan. Laat ongeveer 5 minuten de wortel meebakken voordat je de spinazie toevoegt. Zodra de spinazie geslonken is voeg je de paprika en champignons toe. Laat dit ongeveer 5 minuten opstaan en voeg daarna een flinke lepel crème fraiche toe.

 

Wanneer de crème fraiche is gesmolten is het tijd om de lasagne te gaan stapelen. Begin met het groentemengsel in de ovenschaal, leg hier blokjes zalm op gevolgd door de geraspte kaas en mozzarella. Hierna leg je de lasagne bladen erop en herhaal je de lagen tot het groentemengsel op is. De laatste laag is de kaas, want wat is een lasagne zonder een laag gesmolten kaas.

 

Zet de lasagne in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de lasagne bladen. Zodra de tijd voorbij is, is het tijd om te Genieten zonder Gluten.

Zalm lasagne