Zalm taco's

Zalm taco’s

Op zondagavond zijn er bij mij 2 opties als het gaat om avondeten. Ik kook super uitgebreid en sta uren in de keuken of ik zet snel iets lekkers op tafel. Deze taco’s vallen onder de tweede opties, snel iets smaakvols op tafel zetten.

 

Ingrediënten:

  • Taco schelpen
  • Verse zalm
  • Maïs
  • Verse spinazie
  • Paprika
  • Bosui
  • Sojasaus

 

Bak de taco schelpen in de oven zoals op de verpakking vermeld staat.

 

Snijd de bosui en paprika in kleine stukken terwijl de olie in de pan warm wordt. Zodra de olie warm is voegt je de bosui toe aan de pan. Na een minuut of 2 voeg je ook de paprika toe.

 

Afhankelijk van hoe je de paprika wil hebben voeg je de maïs toe. Ik houd er zelf van als mijn paprika nog wat hard is. Ik voeg dus na een minuut of 5 al de maïs toe. Heb je liever dat de paprika zachter wordt, dan wacht je langer met het toevoegen. Naast de maïs voeg je ook sojasaus toe aan de groenten.  Let er bij het kopen van de sojasaus goed op dat deze glutenvrij is. De meeste zijn dit namelijk niet!

 

Maak in het midden van de pan ruimte om de zalm in te bakken. Bak de zalm voor ongeveer 8 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak hem voor ongeveer 1 minuut op de andere zijde. Hierna laat je de zalm ongeveer 1 tot 2 minuten afkoelen en daarna snijd je de zalm in stukjes.

 

Vul de schelpen met de verse spinazie, de groentemix  en de stukjes zalm. Druppel eventueel voor wat extra smaak nog wat sojasaus over de taco heen en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.