Zoete aardappel stamppot

Het koude weer is helaas weer in Nederland en dat betekend tijd voor stamppot! Uiteraard zijn er ontelbare manieren om stamppot te maken. Eigenlijk kun je alles in een stamppot doen wat je zelf maar lekker vindt. Ik maakte deze keer een boerenkool stamppot met gewone en zoete aardappelen.

Ingrediënten:
- Aardappelen

- Zoete aardappelen

- Verse boerenkool

- Jus

- Rookworst

 

Begin met het schillen van beide aardappelen en snijd de aardappelen in ongeveer even grote stukken zodat ze gelijk zullen garen tijdens het koken. Zet een pan op met water en kook daar de aardappelen in.

 

Na ongeveer een minuut of 5 voeg je ook de verse boerenkool toe aan de pan om mee te garen. Laat het alles nog minimaal 20 minuten op staan voordat je de pan van het vuur haalt.

 

Terwijl de aardappelen aan het koken zijn, begin je met het maken van de jus. Er zijn maar weinig aanmaak zakjes voor jus glutenvrij, dus je moet goed opletten welke je koopt. Zelf had ik toevallig nog een zakje van het merk Gefro in mijn kast liggen. Deze had ik ontvangen in de welkomsbox van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

 

Vergeet ook niet het lekkerste van de stamppot klaar te maken; de rookworst. Ik ben altijd lekker lui en maak de rookworst warm in de magnetron. Je kunt het natuurlijk ook doen in een pan met warm water, maar dit duurt mij altijd te lang. Naast de rookworst kun je ook nog kiezen om spekjes te bakken, maar deze maken het meteen heel erg vet waardoor ik het niet gedaan heb.

 

Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je het water af en stamp je de aardappelen fijn. Beetje jus erover, rookworst erbij en je bent klaar om te Genieten zonder Gluten.

Zoete aardappel stamppot