Zongedroogde tomaten 'curry'

Momenteel zijn curry’s enorm in trek, maar helaas zijn niet alle kant en klare curry pasta’s glutenvrij. Daarnaast zijn sommige curry’s aan de pittige kant. Hierdoor besloot ik dus om zelf eens te gaan experimenteren met het maken van een pasta. Aangezien ik het nog niet helemaal een curry vind, noem ik dit gerecht zongedroogde tomaten ‘curry’.

 

Ingrediënten:

- Zongedroogde tomaten

- Knoflook

- Rode ui

- Kip

- Sperziebonen

- Champignons

- Rijst

- Bosui

- Kokosmelk

- Koriander  (optioneel)

 

Het gerecht begint met het opzetten van een pan met water om de rijst in te koken zoals op de verpakking staat aangegeven. Het is belangrijk dat je de rijst ook laat rusten met de deksel erop na het koken. Dit wordt vaak vergeten, ook door mijzelf, maar het hoort echt bij het koken van de rijst.

 

Als het water eenmaal op staat, ga je aan de slag met het maken van de pasta. Dit doe je door de zongedroogde tomaat met verse knoflook te pureren. Om het pureren wat makkelijker te maken, voeg je een klein beetje olie toe. Je kunt hiervoor een knoflookolie gebruiken, maar ook het vocht waarin de zongedroogde tomaten hebben gezeten.

 

Zodra de pasta gemaakt is, is het tijd om de ui te fruiten in een pan met een klein beetje olie. Aangezien ik van mening ben dat je nooit te veel knoflook kan toevoegen, voeg ik bij de ui ook verse knoflook toe. Na ongeveer een minuut of 3 voeg je de pasta toe voor ongeveer 5 minuten.

 

Als de pasta 5 minuten met de uien heeft meegebakken is het tijd om de blokjes kipfilet toe te voegen. Deze laat je voor ongeveer 10 minuten mee bakken voordat je alle groenten toevoegt. De volgorde van de groenten is eigenlijk niet van belang. Houd je van zachte sperziebonen? Zorg dan dat je deze als eerste en het langste in de pan doet. Hierna voeg je de champignons en bosui toe aan de pan.

 

Wanneer de groenten de structuur hebben die je graag wil, is het tijd om de kokosmelk toe te voegen. De smaak van kokosmelk kan, wanneer je het nog nooit geproefd hebt, sterk overkomen. Denk hier dus goed bij na wanneer je de melk toevoegt. Je wil natuurlijk niet dat de smaak van kokos te erg overheerst als je geen grote fan bent. Als laatste voeg je wat koriander toe, ook dit is een speciale smaak. Je houdt ervan of je haat het, voeg het dus alleen toe als je van de smaak houdt.

 

Schep de rijst en curry op, voeg eventueel nog wat verse koriander toe en het is tijd om te Genieten zonder Gluten.

Zongedroogde tomaten 'curry'